Üdv Mindenkinek! Kybersas fórumtársunk múlt héten áttette a loginját az örök égi fórumra.. :( Itt ismerhettem meg személyesen: http://ubuntu.hu/node/20145
Szomorú
R.I.P.
Nyugodjék békében!
Legyen neki könnyű a föld.
Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.
A számítógépek tekintetében hasonló (szinte ugyanolyan) utat járt be, mint én. Én MS-DOS 6.22-vel és Windows 3.11-gyel kezdtem. Ő még "megcsípte a 3.1 Windows-korszak végét". Ő maga fogalmaz így, még a 2010.01.30-án közzétett bemutatkozó blogbejegyzésében: Irodai Linux avagy a kybersas esete a Linuxal....miért unalmas az élet...valami "hiányzik"... Nyugodjon békében.
Nyugodjék békében! Szegedi lévén néhányszor találkoztunk.
:( Nyugodjon békében. :(
Őszinte részvétem a családnak! Nyugodjon békében!
R.I.P szerk: "Itt ismerhettem meg személyesen:" Ezt akkor jól tippeltem.
a mesterTényleg, HA8KV. Így hirtelen nem is gondoltam volna, hogy ő volt az, és hogy itt is tag. Személyesen nem ismertem, és rádión sem volt vele összeköttetésem, de egy másik fórumon volt szerencsém vele kommunikálni. Rendes, segítőkész ember volt. És jó humora is volt. November 24-én írta ki az egyik ottani fórumozó, hogy elhunyt. 2019 december 31-én saját magáról és a rádiózásról, illetve a rádióamatőrökről azt írta az egyik ottani hozzászólásban, hogy: "Magam példája : 69 éves vagyok túl 2 gerincműtéten , amiból az első elég tisztességesen el lett b..va, majdnem nem éltem túl. Komoly gondok vannak a járásommal alig 1 saroknyit ha tudok gyalogolni, de : Nem tudok lépcsőzni, nem tudok létrára mászni. És a tetőn 4 emelet magasságban van antennám mert : - mindenki kerülhet olyan állapotba hogy vagy szellemi vagy fizikai korlátokba ütközik holott szeretne megvalósítani dolgokat. Akkor segítséget kér. Én is kértem : Itt a rajz, itt az anyag, a balun, a koax, a drót, itt a méretezés, de nem bírok tetőre mászni. Ez egyértelmű paraméterezés volt -és jöttek az amatőrtársak ,8fle, 8cu, 8fp, 8ee -és feltették az antennát, nagy köszönet nekik."
XplosiveSzomorúan olvasom a lesújtó hírt. Köszönöm Ebcsontnak, hogy ... megosztotta. Ez a magyarázata annak, hogy több, mint egy hete - talán van kettő is - nem ír e-mailt, és arra sem válaszolt, mikor kérdeztem, van-e valami gond, hogy nem írsz. Az általa említett szegedi rendezvényre sajnos, nem tudtam elmenni, nem értem volna oda, mert az új munkahelyen aznap, pénteken be kellett menni egy iratpótlásra váratlanul. Képes beszámolót kaptam viszont erről. Most is Pestre jött utókezelésre, de nem ajánlotta, hogy találkozzunk, állítása szerint a fiát is lebeszélte erről (az udvaron, a hidegben lehetne beszélgetni). Igen, kicsit fura állapotok uralkodnak a kórházakban mostanság. Fél éve talán, a korábbi, hasonló célú kezelése okán meglátogattam a kórházban, beszélgettünk, jó volt végre találkozni személyesen. Igen, rádiózott, szerette a madarakat, a táncot, a zenét, a Linux rendszereket. Én ezt a dalt küldöm neki: Now that you're gone and even though it's hard to say, I know that we'll be old together somewhere, someday
Én is találkoztam vele, már nem emlékszem, hogy vadasparki pingvinnézésen vagy más eseményen. Nyugodjék békében.
KimariteEgy kérést kaptam, továbbítom: Segítséget szeretnék Tőled kérni. Melyik linuxos fórumon találtad a hírt? Én is szeretnék oda felregisztrálni. Mi a linkje, hogy kell? Szegeden keresném Sanyi utódját aki az egyesület gépeit tovább működtetné szabad szoftverekkel. Természetesen linkelem e-mailben Sanyi párjának ezt a topikot (megtörtént), hogy itt is segítséget tudjon kérni a regisztráció után. Kettejüké az idézetben említett egyesület. Segítségetek én is köszönöm! Ha valaki privátban szeretne segíteni, nekem írjon a kapcsolat fülön, és továbbítom az e-mail címét (ne kerüljön ki ide). A továbbításban szerintem Ebcsont is tud segíteni. És másról is tudok itt. Lehetséges azonban, várni kéne, míg itt kér segítséget Sanyi párja (akinek e-mail címét lehet, nemcsak én ismerem), így vele lehet felvenni a kapcsolatot közvetlenül.
KimariteErről én is tudok, de még vártam 2-3 régebbi ismerősöm visszajelzését, akik mostanra jelezték, hogy sajnos nem tudnak segíteni. Ha jól tudom 4-5 gépről van szó, amelyeken Mint fut főleg, de pontosabbat nem tudok én se. Szegediek és Szeged közeliek segítségére volna elsődlegesen szükség.
sömikeÚgy emlékszem, egyszerű irodai alkalmazásokat használ az egyesület (LibreOffice), és a webböngészéshez egy böngészőt, ami azt hiszem, a Firefox. Vélhetően a frissítéseket is meg kell oldani. Például a Thunderbird helyett online e-mail. Tehát nem igazán egyedi dolgokról van szó. Én azonban nem tudok túl sokat erről.
Nehéz felfogni a történteket! Sanyival én is a hiúzlesen ismerkedtem meg, utána többször beszélgettünk találkoztunk. Emlékedet megőrizzük kybersas kolléga! kybersas@debian-kybersas:~$ kybersas logout Nyugodj békében!