Mindenkinek kívánok békés, boldog karácsonyt!
Elkezdeném :-)
Csak aztán majd tudj is leállni vele :Đ KKÜ mindenkinek.
a mester"a mester – ma, 19.08" Mindezt úgy, hogy most 2020.12.23, 00:50 van. Nem rosssz. Azt hiszem, hogy megvan az első időutazónk. :D Amúgy ha odaviszem az egeret, akkor látszódik, hogy "Beküldés ideje: 2020. 12. 22. - 19.08. Az viszont nem ma, hanem tegnap volt, mert ma 2020.12.23-a van. Szerk.: Közvetlenül a lentebbi hozzászólásom beküldése után csináltam erről egy képernyőképet. A 00:36-kor írt hozzászólásom újabb egy 19:08-kor írt hozzászólásnál. :D Megfordul az idő? :D
XplosiveMindig csak az aznapi éjféllel van baj, holnapra ezek a számok jók lesznek. Nem is értem, miért néznek bennünket ostobának. Tudom, hogy ma 23.-a van, tegnap meg 22.-e volt. Ha odaírná a valós dátumot, ahogy a régebbieknél is teszi, semmit nem kéne kivonnia, konvertálnia. De valami hülyének a 22.-e nem elég, neki kell, hogy az tegnap volt. (remélem, a hülye meg az ostoba szó nem szerepel a cenzorok listáján)
Boldog békés Karácsonyt mindenkinek!
a mesterHát most jó leostobáztál jó sok mindenkit! :) (Többek között engem is) Szerintem sokan vannak úgy vele, hogy csuklóból nem tudják éppen hanyadika van. Így én ezt a rendszert inkább még kiterjeszteném: tegnapelőtt, 4 napja, múlt héten, hajnali egy előtt kicsivel, negyed ötkor, pontban délben, ... sorolhatnám. KÜ mindenkinek.
a mesterEz a tulajdonság nagy valószínűséggel a Drupal fórummotorjából ered. Hogy a készítői miért ilyennek álmodták meg, azt nem tudom. Az órahibát a szerver, operációs rendszer, Drupal-beállítások hármasban keresném. (Amúgy nekem nem zavaró, nem szoktam nézni az időpontokat [csak nagyon ritkán és akkor sem éjjel :-D].)
sömikeAdjál csak ötleteket nekik! A ma-tegnap váltást se tudták leprogramozni, kíváncsi lennék, hogyan élnéd meg, ha egy amerikai hozzászólás 'hajnal előtt picivel' lenne beküldve. Én meg nem értem azokat, akik április 31-ét írnak bárhol is. Ha tegnap 22.-e volt, akkor ma 23.-a van. A kettő között ott van választónak az éjszaka, amit a sötétről illik felismerni. Persze ha te napokat átdorbézolsz, nem tudod hol, ki által kerülsz ágyba (ha egyáltalán), akkor teljesen megértelek. :Đ
Békés Karácsonyt!
Bigo72Kellemes ünnepeket! http://vivasoktatas.hu/wp-content/uploads/2017/12/kari.gif
"Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek!" (W. A.) Kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyt kívánok!
HtibiValószínűleg Drupal hiba lesz, és még a Drupal 6-ról történő frissítés sem biztos, hogy megoldaná a dolgot, mivel a HUP-on (jelenleg Drupal 8 alatt) is előfordulnak idővel kapcsolatos anomáliák: HUP-időgép. Annyi különbséggel, hogy ott szó szerint "jövőbe mutató" a hiba. "1 perc múlva" meg hasonlók. A hozzászólások között pepo meg is jegyezte, hogy "Ez már a szökőperc éve?" :D Lehet, hogy a Drupal programozói időutazók. :D
Xplosive"Valószínűleg Drupal hiba lesz" Valószínűleg nem Drupal hiba, hisz az idő "előállítása" nem Drupal feladat, és nem is egyéb szoftver feladat. Jól is néznénk ki. A számítógépen - meg sok egyéb masinán - az idő múlásának méréséért hardver felel, ezekben a chipekben olyan kristályok vannak, amik rezegnek. Korábban kizárólag quartz kristályokat használtak, manapság mást is, nem tudom mi a nevük. A lényeg, hogy a quartznál olcsóbb, cserébe érzékenyebb a külső körülményekre. (pld. hőmérséklet) Ezek az RTC (Real Time Clock) chipek. Ha egy Computernél gond van az idő mérésével, akkor vagy ez a chip romlott el, vagy az elem, vagy a hálózati feszültség fekvenciája nem stabil, vagy extrém esetben processzor hiba. Felmerül a kérdés: Mennyire lehet így pontos időt mérni? Válasz: sehogy. Lássuk be a computernek tök mindegy mennyi idő telik el egy mp alatt. Ha két különböző hardverű pc-t beállítasz egymás mellé, és nem szinkronizálsz időt sehonnan sem, akkor ezen gépek órái elmásznak egymástól, és a valós időtől is. Ettől függetlenül remekül tudnak működni. Vissza a Drupal hoz: Tehát minek is készítene saját időmérő eszközt a Drupal. Amiket látunk: egy órája, tegnap, egy perce, illetve amit említettél: egy perc múlva, azok idő különbségek. Tehát a Drupal mindössze idő különbségeket számol. Vagyis a beküldött hozzászólás rögzítésének eltárolt ideje, és az éppen aktuális idő közötti különbség megjelenítése egyfajta a közbeszédben is használt szöveges formátumban. Az hogy leprogramozták azt is hogy "egy perc múlva", az a Drupal érdeme, vagy annak akinek a modulját használják. Az egy, kettő vagy bármilyen egész órás eltérés más probléma kör. Ott az időzónáknak, azok megfelelő beállításának jut szerep.
sömike"vagy a hálózati feszültség fekvenciája nem stabil," A hálózati 50 Hz-re rég nem bízunk órát. Bár mióta csatlakoztunk az EU-hoz, az 50 Hz-ünk is kénytelen pontos lenni, különben nem lehetne összekötni más országok villanydrótjaival. A kvarckristályok már filléres eszközök, és ha jó típust választanak a chip mellé, még pontos is lehet vele az óra. És igazad van, vannak saját óragenerátorral épített RTC-k is, a jobbak ráadásul hőkompenzáltak. És ezek is filléres cuccok. Persze, ha a gyártók mindent kispórolnak, annak tényleg megvan a hatása. A szoftveres órakiírásoknak meg megvan a saját varázsuk.