Mindenkinek kívánok békés, boldog karácsonyt!

Csak aztán majd tudj is leállni vele :Đ KKÜ mindenkinek.

Én már korábban (még december 14-én) elkezdtem. :D Szeretetben gazdag, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

a mester"a mester – ma, 19.08" Mindezt úgy, hogy most 2020.12.23, 00:50 van. Nem rosssz. Azt hiszem, hogy megvan az első időutazónk. :D Amúgy ha odaviszem az egeret, akkor látszódik, hogy "Beküldés ideje: 2020. 12. 22. - 19.08. Az viszont nem ma, hanem tegnap volt, mert ma 2020.12.23-a van. Szerk.: Közvetlenül a lentebbi hozzászólásom beküldése után csináltam erről egy képernyőképet. A 00:36-kor írt hozzászólásom újabb egy 19:08-kor írt hozzászólásnál. :D Megfordul az idő? :D

XplosiveA fórum, az óra, a fórummotor... Hibátlan szoftver nem létezik. Ha most nézel rá, "Xplosive – tegnap, 0.56 " Éjfél és 1 óra között elvonási kivonási tünetei vannak. Én már megszoktam.

XplosiveMindig csak az aznapi éjféllel van baj, holnapra ezek a számok jók lesznek. Nem is értem, miért néznek bennünket ostobának. Tudom, hogy ma 23.-a van, tegnap meg 22.-e volt. Ha odaírná a valós dátumot, ahogy a régebbieknél is teszi, semmit nem kéne kivonnia, konvertálnia. De valami hülyének a 22.-e nem elég, neki kell, hogy az tegnap volt. (remélem, a hülye meg az ostoba szó nem szerepel a cenzorok listáján)

Boldog békés Karácsonyt mindenkinek!

a mesterHát most jó leostobáztál jó sok mindenkit! :) (Többek között engem is) Szerintem sokan vannak úgy vele, hogy csuklóból nem tudják éppen hanyadika van. Így én ezt a rendszert inkább még kiterjeszteném: tegnapelőtt, 4 napja, múlt héten, hajnali egy előtt kicsivel, negyed ötkor, pontban délben, ... sorolhatnám. KÜ mindenkinek.

a mesterEz a tulajdonság nagy valószínűséggel a Drupal fórummotorjából ered. Hogy a készítői miért ilyennek álmodták meg, azt nem tudom. Az órahibát a szerver, operációs rendszer, Drupal-beállítások hármasban keresném. (Amúgy nekem nem zavaró, nem szoktam nézni az időpontokat [csak nagyon ritkán és akkor sem éjjel :-D].)

sömikeAdjál csak ötleteket nekik! A ma-tegnap váltást se tudták leprogramozni, kíváncsi lennék, hogyan élnéd meg, ha egy amerikai hozzászólás 'hajnal előtt picivel' lenne beküldve. Én meg nem értem azokat, akik április 31-ét írnak bárhol is. Ha tegnap 22.-e volt, akkor ma 23.-a van. A kettő között ott van választónak az éjszaka, amit a sötétről illik felismerni. Persze ha te napokat átdorbézolsz, nem tudod hol, ki által kerülsz ágyba (ha egyáltalán), akkor teljesen megértelek. :Đ

Bigo72Kellemes ünnepeket! http://vivasoktatas.hu/wp-content/uploads/2017/12/kari.gif

"Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek újra gyermekek, hogy emberek lehessetek!" (W. A.) Kegyelmekben gazdag, áldott, békés karácsonyt kívánok!

Ennyivel később: 15 nap

HtibiValószínűleg Drupal hiba lesz, és még a Drupal 6-ról történő frissítés sem biztos, hogy megoldaná a dolgot, mivel a HUP-on (jelenleg Drupal 8 alatt) is előfordulnak idővel kapcsolatos anomáliák: HUP-időgép. Annyi különbséggel, hogy ott szó szerint "jövőbe mutató" a hiba. "1 perc múlva" meg hasonlók. A hozzászólások között pepo meg is jegyezte, hogy "Ez már a szökőperc éve?" :D Lehet, hogy a Drupal programozói időutazók. :D

Xplosive"Valószínűleg Drupal hiba lesz" Valószínűleg nem Drupal hiba, hisz az idő "előállítása" nem Drupal feladat, és nem is egyéb szoftver feladat. Jól is néznénk ki. A számítógépen - meg sok egyéb masinán - az idő múlásának méréséért hardver felel, ezekben a chipekben olyan kristályok vannak, amik rezegnek. Korábban kizárólag quartz kristályokat használtak, manapság mást is, nem tudom mi a nevük. A lényeg, hogy a quartznál olcsóbb, cserébe érzékenyebb a külső körülményekre. (pld. hőmérséklet) Ezek az RTC (Real Time Clock) chipek. Ha egy Computernél gond van az idő mérésével, akkor vagy ez a chip romlott el, vagy az elem, vagy a hálózati feszültség fekvenciája nem stabil, vagy extrém esetben processzor hiba. Felmerül a kérdés: Mennyire lehet így pontos időt mérni? Válasz: sehogy. Lássuk be a computernek tök mindegy mennyi idő telik el egy mp alatt. Ha két különböző hardverű pc-t beállítasz egymás mellé, és nem szinkronizálsz időt sehonnan sem, akkor ezen gépek órái elmásznak egymástól, és a valós időtől is. Ettől függetlenül remekül tudnak működni. Vissza a Drupal hoz: Tehát minek is készítene saját időmérő eszközt a Drupal. Amiket látunk: egy órája, tegnap, egy perce, illetve amit említettél: egy perc múlva, azok idő különbségek. Tehát a Drupal mindössze idő különbségeket számol. Vagyis a beküldött hozzászólás rögzítésének eltárolt ideje, és az éppen aktuális idő közötti különbség megjelenítése egyfajta a közbeszédben is használt szöveges formátumban. Az hogy leprogramozták azt is hogy "egy perc múlva", az a Drupal érdeme, vagy annak akinek a modulját használják. Az egy, kettő vagy bármilyen egész órás eltérés más probléma kör. Ott az időzónáknak, azok megfelelő beállításának jut szerep.

sömike"vagy a hálózati feszültség fekvenciája nem stabil," A hálózati 50 Hz-re rég nem bízunk órát. Bár mióta csatlakoztunk az EU-hoz, az 50 Hz-ünk is kénytelen pontos lenni, különben nem lehetne összekötni más országok villanydrótjaival. A kvarckristályok már filléres eszközök, és ha jó típust választanak a chip mellé, még pontos is lehet vele az óra. És igazad van, vannak saját óragenerátorral épített RTC-k is, a jobbak ráadásul hőkompenzáltak. És ezek is filléres cuccok. Persze, ha a gyártók mindent kispórolnak, annak tényleg megvan a hatása. A szoftveres órakiírásoknak meg megvan a saját varázsuk.

Ennyivel később: egy év