Lehet, hogy brutál hülye kérdést teszek fel, de azért felteszem. Nem vagyok túl jó matekos, sőt 2-es voltam mindig.. Így is érdemes mondjuk egy Python nyelvet elkezdeni tanulni, van értelme?:) Kinek mi ezzel a tapasztalata? Köszi előre is!
Programozás
Alapszinten a logikának több köze van a programozáshoz, mint a mateknak. Pythonnál próbáld meg a Pygame oktató anyagot, magyarul is fent van. Utána ha érdekel, akkor majd előveszed a matekkönyveket
Egyáltalán nem kell jó matekosnak lenni hozzá, a számításokat a gép fogja elvégezni. De nyilván egyfajta logikát követel egy program felépítése, amit neked kell megtervezned és átlátnod. Ehhez sokat kell agyalni ez igaz, de nem számolgatnod kell, vagy egyenleteket megoldanod.
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Örülök a válaszoknak mert így gondoltam pont én is, hogy maga a program végzi el a számításokat és nem nekem kell. Az elejébe már belekóstoltam és eddig bejön. Gondoltam kérek a közösségtől egy megerősítést, hogy nem járok-e tévúton ezzel kapcsolatban azért.:)
Kis SanyiA helyzet az, hogy a computer, meg az általad készített programok éppen azt fogják csinálni (se többet, se kevesebbet), mint amit leprogramoztál. Nagyon fontos: Nem feltétlenül azt amit le szerettél volna programozni!!!!!!!!! Vagyis amit elrontottál, azt a programod is el fogja rontani. Tehát érdemes leellenőrizni, hogy a kapott eredmény az megfelel e annak amit szeretnél látni. Ha matematikai probléma megoldásról van szó, akkor kell a matek. A probléma/feladat súlyától függ mennyire mély ismeretek kellenek. De általánosságban a matek tudás, inkább (ahogy Robi is írta) a logikai készség miatt jó. A gondolkodás mód miatt, hogy apró részletekre tudd bontani a feladatot. Egy adott folyamat részei hogyan kell kövessék egymást, melyek cserélhetőek fel, melyek azok, amelyek másoktól függnek, vagy egyenesen abból következnek. És még lehetne sorolni a variációkat. Tehát önmagában a gyenge matek jegy (a 2-es, lehet máshol 5-öst ér) az nem jelent semmit. Az agyad képességei, azok kihasználása, a türelem, az alázat a munkád iránt, szart nem adunk ki a kezünkből és ehhez hasonló kvalitások sokkal fontosabbak, hogy jó programokat tudj írni.
sömikeÉrtem, világos. Elindulok az úton mert tényleg érdekel, meglátjuk meddig jutok.