"Az Ubuntu nemcsak egy operációs rendszer, hanem egyben egy nagy, sokszínű közösség is." - Írja a http://ubuntu.hu/kozosseg oldal. Ennek az állításnak némiképp ellentmond az, hogy a tegnapi blogbejegyzésem törlésre (vagy) rejtésre került. Az abban leírt véleményemet továbbra is fenntartom, miszerint ha valaki bármilyen nyílt forráskódú dologról blogol, akár érintőlegesen is, az teljesen rendben van. Ugyanúgy része a sokszínű közösségnek. Színesebbé, élettel telivé teszi az oldalt és a közösséget. Véleményem szerint az oldal jelenlegi moderációs elve túl merev, rideg, szigorú és konzervatív, és ezzel pont az a sokszínű közösség lehetetlenül el, amire az oldal úgy egyébként alapvetően próbálna büszkének lenni. Emiatt szerintem - ésszerű keretek között - célszerű lenne a moderációs hozzáállás legalább minimális szintű módosítása. Mit gondoltok?
Sokszínű közösség?
A moderációs alapelvek között, benne van, hogy törölhető minden olyan topic, blog, amely semmilyen módon nem kapcsolódik az Ubuntuhoz. Véleményem szerint ez nem zárja ki, hogy egy közösség sokszínű lehessen. Amit Te akarsz az az, hogy minden szarról ide lehessen böfögni? A törölt sajtos topikodat nehezen lehet megvédeni a nyílt forráskódra való hivatkozással. Miért nem írtad le, hogy amit csinálsz azt hogyan kell Ubuntun megvalósítani? Miért nem hivatkozol olyan helyekre, dokumentumokra, hírekre, akármire ahol ezt Ubuntuval oldották meg.
Már nagyon sokszor leírtam, az ubuntu.hu blogszekciója nem általános blogolásra van. Neked is írtam már, nemegyszer. Mindenre rá lehet húzni, hogy ezért, meg azért kapcsolódik a Linuxhoz, vagy a nyílt forráshoz, vagy a mit-tudom-én-mihez. Ha blogolni akarsz, keress magadnak egy erre a célra fenntartott oldalt, aztán hajrá, írhatsz mindenről, ami érdekel és foglalkoztat. Az itteni blogjaid jó részét rejthetném, mert semmi keresnivalójuk itt.