Segédmunkásként elég sok online közvetítésben részt vettem már, és egy keveset önállóan is sztrímeltem, de ennyit egy huzamban, mint tegnap, még nem.
Tegnap lenyomtunk egy élőt, nettó 6 óra 21 perc (a hasznos tartalom szünetek nélkül), bruttó 7 óra 31 perc. Asszonykám vágott, de most nem ám a konyhakéssel valamiféle ételkezdeményt, hanem a képváltást intézte az OBS-ben, amíg én a kamerát tekergettem, kezelgettem.
Kb 4 Mbps 25fps fullHD folyamot toltunk Youtube-ra, az egyik forrás a kamerám képe volt, a másik a "prezenter" laptop kimenete, mindkettő egy-egy USB3 - HDMI capture bütyköcskével csatlakozott. Délután már langyos volt az asztal felülete is, ahova a laptop fújta az "elhasznált" levegőjét :))
De nem volt egy fikarcnyi döccemő sem, lement a nap technikai probléma nélkül, és egy képkocka sem lett eldobva!
Nincs tudomásom kollégáról, aki opensource cuccokkal nekifutna akár csak egy ilyen egyszerű feladatnak is. Mindenki a Vmix+Windows párossal csapatja, csak én vagyok ilyen elvetemült :))
Mondhatják, hogy "szaralinux", de Debian és OBS ez egyszer bizonyított (szerintem).
Dobtam egy képernyőképet is sztorihoz, ez az egyik szünet vége előtt közvetlenül:
https://drive.google.com/file/d/1gdi9vkJiZkrkmeU0nSv8gMbig1PvspDt/view?usp=sharing