Első hallásra talán viccesen hangzik a címbeli ötlet, de én kipróbáltam, és működik. Ráadásul egy erősen alsókategóriás telefonnal.
Hardver: Xiaomi Mi A2 Lite.
Szoftver: Android 10 (Linux kernel 3.18.124).
Jelenleg a korábban már többször szóba került ZeroNet-et használom. Jelenleg többek között a ZeroNet dokumentációs oldalának kiszolgálásában is segédkezek.
Képernyőkép.
Délelőtt 10 órakor indítottam el a ZeroNet-et. Akkor 75%-on volt az akkumulátor töltöttségi szintje. Jelenleg 62%. Mindezt úgy, hogy közben még neteztem is vagy fél órát, közel teljes fényerővel. A mai eddigi ZeroNet-es letöltés 186 MB, a feltöltés 8.50 MB. Ez 99%-ban szöveges tartalommal rendelkező weboldalakkal jött össze, minimális mennyiségű képpel. Direkt nem animációkkal és videókkal operáló weboldalakat hosztolok, mert a 4G-s hálózaton pikk-pakk repülnének vele a GB-ok.
Egyébként külön köszönet Meskó Balázsnak a ZeroNet megemlítéséért a 2020 februári Ubuntu Hour-ban, mert azóta sem hallottam a projektről máshonnan, szóval egyébként nem ismerném. Azóta nagy kedvencem lett, és örülök, hogy még mobilon is működik.