Sziasztok. Nem tudom jól kérdezem-e de ubuntu 16.04-en nem tudom felrakni már a php 5.6-ot. '8-ra mint a pinty felmegy.

Esetleg van még megoldás,hogy megmaradjon a 16 nekem? Vagy menjek át 18-ra?
Imscp panelem van és phpswitcher. Ezért nem akarok váltani, mert kicsit drága volt a switcher 1 évre..

Illetve lehet-e lemásolni a repot,hogy megmaradjon nekem? (Saját felhasználásra.)

Köszi szépen előre. a Választ.

Az a baj nagyon szorít az idő jövő hét péntekre jön meg a minipc-m ami szerverként fog ketyegni és a vps-em az nap fog lejárni és szeretnék mindent előkészíteni. Nem kéne sok kihagyás a domainnek.

Még ezt a csomagot se találom: sudo apt-get install libgtk2.0-dev

Correcting dependencies... Done
The following packages will be REMOVED:
imscp-psw-php5.6-build-deps
0 upgraded, 0 newly installed, 1 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 10.2 kB disk space will be freed.
(Reading database ... 15939 files and directories currently installed.)
Removing imscp-psw-php5.6-build-deps (1.0) ...
I: Copying back the cached apt archive contents
I: unmounting /var/www/imscp/gui/plugins/PhpSwitcher/PhpCompiler filesystem
I: unmounting /usr/local/src/phpswitcher/php-5.6.40 filesystem
I: unmounting /opt/phpswitcher/20211028 filesystem
I: unmounting dev/pts filesystem
I: unmounting dev/shm filesystem
I: unmounting proc filesystem
I: unmounting sys filesystem
I: Cleaning COW directory
I: forking: rm -rf /var/cache/pbuilder/build/cow.23356
[ERROR] main: An error occurred while executing MAKE(1) target(s) for PHP 5.6.40: W: --override-config is not set; not updating apt.conf Read the manpage for details.
gpg: requesting key E5267A6C from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: key E5267A6C: public key "Launchpad PPA for Ond\xc5\x99ej Sur▒" imported
gpg: Total number processed: 1
gpg: imported: 1 (RSA: 1)
Starting pkgProblemResolver with broken count: 1
Starting 2 pkgProblemResolver with broken count: 1
Investigating (0) imscp-psw-php5.6-build-deps [ amd64 ] < 1.0 > ( devel )
Broken imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 Depends on libargon2-dev [ amd64 ] < none -> > ( none )
Removing imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 because I can't find libargon2-dev:amd64
Broken imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 Depends on libargon2-0-dev [ amd64 ] < none -> > ( none )
Removing imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 because I can't find libargon2-0-dev:amd64
Or group remove for imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64
Broken imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 Depends on libpcre2-dev [ amd64 ] < none -> 10.21-1 > ( universe/libdevel ) (>= 10.30)
Removing imscp-psw-php5.6-build-deps:amd64 because I can't find libpcre2-dev:amd64
Done
Starting pkgProblemResolver with broken count: 0
Starting 2 pkgProblemResolver with broken count: 0
Done
mk-build-deps: Unable to install imscp-psw-php5.6-build-deps at /usr/bin/mk-build-deps line 402.
mk-build-deps: Unable to install all build-dep packages

Esetleg a vps-re telepített csomagokat lehet valahogy exportálni ,hogy amiket nem tudok beszerezni meglegyen?

• klt válaszolt erre.

Tedd fel a 20.04 LTS szervert, hozzá ispconfig, így tudsz php-t váltogatni hostonként, és ingyenes az egész. Vannak frankó leírások hozzá.

Apache2 Vhost configban megadhatod hogy melyik PHP-FPM verziót használja a vhost.
    Egy centbe nem kerül. Update alternatives pedig kapcsolgatja a PHP-CLI verziót ingyen. Annyi, hogy 7.4 és 8.0 amire koncentrálunk, az 5.6 ill 7.3 már nyugdíjban. Ráadásul a letsencrypt is igényli az új Ubuntut. 14.04-re ill 16.04-re max forrásból lefordítva tudnál ilyen régi PHP-ket feltenni, de nem könnyen az biztos.

bartaszili valszeg azt fogom csinalni leszedem tgz be a php 5.6 meg a 7.0 hozza ami kell extensionokat es barmikor feltudom daralni. De erdekes tegnap felraktam az argon 2 meg mindent ami kellett es megis hianyolja az imscp phpswitcher. Ugyan ez van ubuntu 18al is. Azert kell mert kulon kell kezelnem a domain es aldomain php verziókat.

De a certeket es egyeb libssl es szarsagokat megis hogy akarod megoldani? Azt a panelt amit emlegetsz locsocs felrakni, erre te kiszemeltel magadnak nehezsegre egy olyas valamit, ami feladja a leckét gyakorlott linux devopsoknak. Sot. Kepes vagy manualisan karban tartani a rendszered? Ha igen, akkor nyilvan nem kerdezgetsz itt semmit

bartaszili fel is raktam 7.0 al de miutan felmegy a phpswitcher az 5.6 nem akarja felrakni. Nem tusja buildelni argin2 csomagra lázad holott felrakom és azt írja ki nics feldobva a contabonál simán felrakom de az ő forrásukat nem tudom külső szerverről használni. Másik vpsre se engedi. Ez a rossz ne hidd hogy elvagyok veszve a lehurrogo szolasodtol.

• klt válaszolt erre.

mennydorges

mennydorges Ez a rossz ne hidd hogy elvagyok veszve a lehurrogo szolasodtol.

Szerintem keress akkor egy jót, és gyúrj a magyar nyelvre is egy kicsit!

klt Meglesz koma csak telefonról írtam. De legyen egészséges ettől és teljes életed mert az offon eddig senki sem tudott feldobni valamit. Egy repot vagy valamit.De megnyugtatlak géplakatos koszos szakmunkással eddig is megoldottam mindent egyedül. Mégis 6 évig ketyegett egy szerveren minden. Biztos a fatális véletlen műve.

• klt válaszolt erre.

bartaszili Mert mit csináltam fórumot még 2012-ben azt egy zsarolóvírus levágta 2018-ban encryptelte és újra megírtam Á-tól cettig.. Igazából ami kell az mevgan benne. Illetve két gyermekem miatt már nem lenne időm átírni 7-es verzióra. Igaz 7.0 feletti rendszerem van még 5 rendszer ami külön aldomaineken futnak. De a fórum rohadt összetett és sok idő lenne. Amellett napi 8-10-12 órákat dolgozok és ha van rá lehetőségem itthon szombaton és vasárnap ha nem a házon belül vagy kívül kell valamit csinálni akkor maszekolok. Azért akarom gyorsan megoldani. Illetve vps-ről azért is akarok váltani mert nem akarok már kinlódni az utalásokkal. Itthon elketyeg amire kell arra jó.
              Indok.:
              1: Nincs időm már fejleszteni.
              2:Minél újabb rendszert használsz annál nagyobb gépigény kell.
              3: Nálam most a házi szeró pedig fogyasztásban legyen kevés és olcsó.

mennydorges csináltam fórumot még 2012-ben azt egy zsarolóvírus levágta 2018-ban encryptelte

mennydorges megoldottam mindent egyedül. Mégis 6 évig ketyegett egy szerveren minden. Biztos a fatális véletlen műve.

Hmmmm...
                Lehetett üveg tál, vagy ráfáztál, de lehet akár fatál is.

mennydorges 2:Minél újabb rendszert használsz annál nagyobb gépigény kell.

Nem feltétlen, ez nem Windows.

Buster-->Bullseye átállás nálam semmi érzékelhető erőforrásigény-változást nem mutatott.
                Sem házi szerveren, sem VPS-en.

Bármit csinálsz, a felhasználók adatait és az adatbázist mentsd. Erre tök jó az rdiff-backup. Elvileg windowsra is van. A win tudná kezdeményezni a backup készítést a szerverről ssh-n keresztül. De a többiek sem bántásból írják hogy nem szerencsés elavult os-t meg php-t feltenni. Pilla alatt megtörik a szervered, ha elavult. Még akkor is, ha friss, de nincs kellően védve.

Jó, végülis 2 választásod van:
                1) kijavítod az appodat, hogy működjön php7-el
                2) megpróbálod felrakni a php5-öt

Tanácsom:
                Mindkettő időigényes. Az idő előrehaladtával még rosszabb lesz a php5 nyűg. Egy jó kis xDebugos setup és rengeteg regexes kód keresés. Alapjában véve a php.net útbaigazít a migrációhoz.

Sziasztok. Na sikerült feldobni mindent php 7 php 5.6 már zötyög. Most megcsinálom a portált.
                Sikerült költözni 60sec után már röfög is a domain. De szerintem dec 17-én leáll a cég pihenek 1-2 napot fejemen a gyerkőcökkel és valszeg felírom 7.4-re de lehet 8.0-ra elvileg az imscp phpswitcher 5.0.5 tudja még a 8.0-át.

Az a baj nekem kicsit necces a választék. Mert kell egy szerver panel ami tudja a több php verzió váltást /per site módon. Erre az isp config és az imscp van ami ingyenes és az ispconfiggal már egyszer megjártam - megjártuk. 3-an voltunk egy serveren magyarok és egy panelt használtunk. A fő ,,Gonosz" a főnök felrakta negyed évre rá az ispconfig bekapott egy vírust postfixen át. na kicsit megriadtunk azt a végén a mial walre miatt szervert kellett váltani mert ip alapján maradt a támadás és nem tudtam semmit csinálni. Imscp-ben max lekorlátozom az email fiókokat ,de ott sem életbiztosítás az ilyen vírusok kipucolni meg szinte lehetetlen ha egyszer bejut...

Akkor lehet én értettem félre ne haragudjatok csak kicsit frusztrált voltam.
                A mentést pedig megfogadom. Köszi.

mennydorges Esetleg csinálhatod dockerrel is, ott benne van a komplex rendszer fullosan telepítve. Ha megtörik, nó problem, visszarakod a docker image-et, visszahúzod mentésből a user fájlokat és az adatbázisokat, és örül.