Sziasztok!

Használja valaki a SimpleScreenRecorder képernyőfelvevőt?
Tegnap felvettem vele egy 1 órás anyagot, majd ma ugyanazzal a névvel rávettem mást, nem mentettem el és kiléptem.
Sajnos eltűnt a tegnap felvett anyag.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám visszaszerezni az elsőt?

Segítségeteket előre is köszönöm!

petike

petike9115
    A grafikus felületű "QPhotorec".
    A live rendszerként indított "CAINE", és a "Parted Magic"-en is rajta van.
    Könnyen bejelölheted hogy idő és hely takarékosság végett milyen kiterjesztésű fájlokat
    keressen/állítson vissza. https://www.youtube.com/watch?v=abyBS8fWT2s

petike9115 majd ma ugyanazzal a névvel rávettem mást, nem mentettem el és kiléptem.
    Sajnos eltűnt a tegnap felvett anyag.

Pontosítsunk:
    A "tegnapi" fájlnévvel meg van a fájl? Ha igen mi a tartalma, az a "mai"?
    Eltűnt a "tegnapi" nevű fájl? Kicsit fura, de nem tudom hogyan működik ez a csoda.
    Teszteld le:
    Indíts egy felvételt. Mentsd el. Indíts egy másik felvétel, ugyanarra a névre. Ne mentsd el.
    Mit tapasztalsz?

sömike
      Sajnos nincs meg a tegnapi, mert amikor ma ugyanazzal névvel indítottam egy felvételt felülírtam az előzőt, majd amikor kiléptem a második felvételből nem mentettem el az újat, hanem töröltem.
      Gondolom így esélytelen, hogy valahol meg legyen a felülírt...

petike9115 Amit fentébb javasoltak, testdisk, photorec simán vissza tudja hozni, ha nem írtad azóta felül a vinyón azokat a területeket. Minél több lemezműveletet végez a rendszer, annál jobban csökkennek a helyreállítás esélyei. Az adatmentő progik használata nem annyire egyszerű dolog (kezdőknek), de utána lehet nézni pl youtube-on is.

• klt kedveli ezt.

petike9115

Ahogy már mondták, Photorec visszahozhatja.
        Photorec fájlrendszertől FÜGGETLENÜL kotoz a lemezen, ebből is következik, hogy root joggal kell futtatni, és felcsatolatlan lemezen. Tehát, jó eséllyel valamilyen live rendszert kell indíts.
        Amit talál, azt egy céllemezre fogja másolni recup.dir (-szerű) alkönyvtárakba, a fájlnevek pedig elvesznek - mivel a fájlrendszertől függetlenül dolgozik.
        Valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy mennyi már nem létező fájlt is meg fog találni 🙂
        Ha a lemezeden a hely kicsi, és a mentendő fájl nagy volt, akkor elég nagy az esélye, hogy a fájl jelyének fizikai helye újra használatba került más fájl által, ez esetben veszett a fejsze nyele...

Kell tehát minél hamarabb egy live rendszert hordozó média, például pendrive, illetve egy külső HDD, vagy ilyesmi, amire ráférnek a visszaszerzett fájlok.

Én megpróbálnám a Safecopy-t

A második > Folytatás gomb megnyomása utáni kimenet beállítási képernyőn van egy ilyen bepipálható Időbélyeg hozzáadása opció. Javasolt, ha az ember nem az atomtitkokat akarja kiszivárogtatni, hanem csak a táblázatkezelő függvényt magyarázza!

Ennyivel később: egy év