Üdv Mindenkinek!
Véletlenül találtam egy weboldalt, de nem tudom eldönteni, hogy ez komoly vagy fake.
Esetleg valami hiba?
Mi a véleményetek?
Link

Shun
    Nyilvánvaló a csalás. Érdekes lenne tudni hogyan csinálják.
    Gondolom kerestél ubuntus témákat, háttereket?
    Aztán egyszer csak ez jött szembe?

• Shun válaszolt erre.

sömike Igen, így történt. A képek amik megjelentek az ubuntu-mate.community oldalról vannak linkelve.

Shun
        Böngésződ miféle? Keresőmotorod a gugli gondolom.

• Shun válaszolt erre.

sömike
          Eredeti Google Chrome stable.
          Másik böngészővel nem ugyanaz látszik a linken?

Shun
            A link már legyártódott. Mögé a tartalom is. Nyilvánvaló, hogy ez a tartalom nem létezik igazából és ez csak azért kreálódott meg, mert Téged rá akartak venni arra, hogy vegyél valamit. Pontosabban adj pénz valamiért ami nem is létezik. Mindezt azokból az információkból rakták össze, amit Te produkáltál.
            Lehet be vagy jelentkezve egy olyan fiókba, ami követ téged és leadja a drótot ennek az oldalnak. Vagy fordítva. A keresőmotorodat le tudja hallgatni ez az oldal. Talán egy kiegészítőn keresztül, talán máshogy. A lényeg:
            Begyűjtik tőled az infót, begyűjtenek egy két képet, hozzá szöveget a környékről. És legenerálnak neked egy ilyen oldalt. Ahhoz hogy tudd költeni a pénzed, muszáj ennek az oldalnak működőnek lennie. Tehát a link amit mutattál az másoknak is megjelenik más böngészőben is, úgy ahogyan Te látod.

• Shun válaszolt erre.

Az ilyen oldalakat lehet jelenteni.
              (Kábé annyi értelme van, mintha a nyitási akcióját papír SPAMmel reklámozó használtruha-boltot nyomnád fel az NMHH-nál, de az elvi lehetőség mindenesetre megvan.)

Firefox:

Lásd még a vonatkozó Wikipédia szócikket:

Amúgy az egész jó hogy a kommenteket is lefordítja a nyelvváltásnál. Meg a mai világban már az a gyanús ha egy webshopban nem lehet BTCvel fizetni. ☕️

Shun
              Mosolygok ! Ft8782.3 ... tehát, 8782 Ft 30 fillér.
              Az óriási fejlődésünk már rég lenyelte a fillért. (A lyukas 2 fillérről ne is beszéljünk.) 🙁

lala2 A 2 forintot nem nyelte le a fejlövés?
                Kp. fizetésnél kerekítenek, utalni viszont lehet.

lala2

• azt, aki ékezetek nélkül ír nemzete nyelvén 2021-ben
                  • azt, aki nem veszi észre az ékezeteket

sömike
                  Az a veszély nem fenyeget, hogy pénzt adjak bármire, ami ingyen elérhető!
                  Inkább technikai vagy etikai érdekeségként kérdeztem rá a problémára.
                  Sajnos, amit technikailag meg lehet csinálni, azt meg is csinálják az emberek megkopasztása érdekében.

Én más vásárlás miatt találtam ezt az Orosz oldalt, begyűjti az eladásra fel tett hirdetéseket, botokkal ugyan azzal a szöveggel hozzászólást generál, és várja hátha valaki utal. Gond az, hogy szinte ugyan azokkal az árakkal dolgozik a kamu oldal. 😆 Ilyesmi árat írt ki anno nekem is. Gondolom arra mennek, valaki majd csak beugrik a kamunak és utal, ez viszont veszélyes....

Nekem inkább feltört weboldalnak tűnik (bár még mindig nem 100%-s az oldal). De azóta a kamu ubuntus termékek is eltűntek.

Ennyivel később: egy év