A "Használt laptop" téma adta az apropót. Ott kértek tanácsot használt lapi vásárlásra és nekem nem sokkal előtte vált feleslegessé egy hasonló.
Nyilván nincs szándékom adok-veszek oldalt csinálni a fórumból, mindössze arra gondoltam, ha van egy már feleslegessé vált eszköz, miért ne kérdezhetnénk meg itt is, hátha érdekel valakit, mégis csak ez egy műszakibb közeg. Szigorúan ár megjelölése nélkül. Ha van érdeklődő, akkor fórumon kívül folytatjuk.
Egyébként van olyan számomra teljesen értéktelen eszközöm is, amit szívesen felajánlok ajándékba bárkinek, aki elfogadja.
Moderátorok, ha ez már nem felel meg az oldal szabályainak, nyugodtan jelezzétek, ill. töröljétek a posztot.

Tehát - fentieknek megfelelően - mivel fejlesztettem a hálózatomat, jelenleg eladósorba került egy ASUS RT-AC51U router és egy ASUS RP-N12 repeater.
Ajándékozással új gazdit keres egy CANYON CNR-WCAM43-CAT és egy Creative VFC420 webkamera, ill egy MyAudio mini pc/TV stick Android 4.1 okosító (csak meg kell találnom melyik fiókban). Ha valakinek kell, jelezze.

tenkes
    Van már ilyen fórum, úgy hívják, Hardverapró.
    https://hardverapro.hu/index.html
    Rendszeresen adok-veszek ott.
    Ha valaki keres használt cuccot, érdemes ott körülnézni.
    Az értékelési rendszere segít abban, hogy ne menjek lépre, persze 100%-os garnacia nincs 🙂

klt Persze, több helyen is meg van hirdetve a hirdetős rész, de itt nem ez lenne a lényeg.
      Csak arra gondoltam, hogy ha már van egy viszonylag összeszokott fórumréteg, ráadásul van hajlam az újrahasznosításra is, esetleg feldobhatnánk ide is a feleslegessé vált eszközöket, nem hirdetésszerűen, csak így natúr, típusszámmal.
      Ha ez így nem szimpatikus (igazából nekem is határeset, mert tényleg nem szeretnék adok-veszek irányba elmenni), akkor korlátozhatnánk ingyenes felajánlásokra, pl. az egy évnél régebbi tagok számára.

tenkes
        Nekem nincs ellenemre egy hardver-turkáló rovat!
        De az irányár megjelölést azért célszerűnek érzem.
        Teszem azt, felírom, hogy alaplap/cpu/ram kombó gazdát keres.
        Erre jöhetne egy csomó fölös érdeklődés, olyanok részéről, akik az adott dolgot keresik, csak sokkal olcsóbban, mint én odaadnám...
        Az irányárból levonhatja következtetést, hülye vagyok, ennyit sosem kapok érte, vagy érdemes érdeklődnie, és alkudni egy kicsit, vagy éppen azonnal lecsapni a bombaüzletre, mert mélyen piaci ár alatt van ..

Általában két eset szokott ilyenkor lenni (sajnos tapasztalat, meg nem nevezett félig állami – fenntartású – szervezettől):

1. El lehet vinni, de nincs hozzá monitor (nem ér semmit)
        2. Laptopoknál inkább jellemző: Ja, hogy nem fut rajta elég gyorsan a facebook telemetria a böngészőben; akkor inkább nem kell, mert ezzel nem tud dolgozni aki kapná.
        Ennyivel később: egy év