Sziasztok ! segítséget szeretnék kérni, már másodjára jártam így és már meg untam, hogy állandóan újra kell tenni a gépet.. mert fogalmam sincs hogy mi ez, de ha ujra indítom a gépet a asztal nem tölt be rendesen, hibát akarja kijavítani de nem sikerül neki, de aztàn újra indítottam még egyszer ! a nyitó képernyő le is fagyot de az egér mozog, valaki tudna segíteni mit lehet vele tenni? https://kepkuldes.com/image/L35N00
https://kepkuldes.com/image/L35kL4

DanielFlame
    Másodjára. Állandóan.
    Nem sikerül neki. Lehet tudni miért? Ekkor mit ír?
    Ha megcsinálod amit az első kép javasol akkor mi történik?

annyit csinál a terminál amikor nyomok egy enter hogy lejjebb megy és várja az új parancsot de tudom utána meg kell nyomni a ctl +alt F1 de vissza lép ehez a fekete szöveghez, szóval nem sokra mentem vele…😞
    De az okàt én sem tudom .. egyik pillanatba jó volt aztán lehajtottam a laptopot és miután felnyitottam ez várt

DanielFlame
      A Ctrl+Alt+F2 utan be tudsz jelentkezni a felhasznalonev jelszo parossal ?
      Ha igen, ezutan ird be a kepen lathato javaslatot.

DanielFlame
        Inditanek egy live rendszert es azon a GParted-et. A jobb felso ablakban kivalasztanam a telepitett
        rendszert.
        Es annak a particioin futtatnak egy a jobb egergombos menuben levo "Check" opciot.
        (fajlrendszer ellenorzest, javitast) - Nem biztos hogy javit, de nem is art.

DanielFlame
          Amúgy "világtérkép" a háttered? Vagy beállítottál képernyőkímélőnek "világtérkép" típusú képet?
          Vagy valami interaktív cuccost?

DanielFlame
            Ez is érdekes lehet:
            Az állítottad, hogy újratelepítés után is ez a helyzet!
            Teljes újratelepítést csináltál? Vagy meghagytad a felhasználói beállításokat?
            Újratelepítés után egyből ez a helyzet fogadott?
            Szerk:
            A grafikus felülethez egyáltalán nem férsz hozzá?

sömike én úgy értettem, hogy máskor is volt ez a probléma csak akkor újra telepítettem teljesen , de aztán másodjára jártam vele így, de most nagyon fontos lenne meg menteni mert már unom hogy újra kell rakni meg mindet beállítani ami nekem szükséges..de amúgy kb 2 hónapja volt az első most lett a második. eddig semmi baja nem volt eddig ☹️
              de valahogy csak meg lehet javítani gondolom, újra telepítés nélkül…

DanielFlame
                Az a baj, hogy a screenlocker megy tönkre. Sajnos nem találom azt a módot, hogy terminálból ki lehessen iktatni.
                Erre lenne jó az a javaslat ami a Te általad közzétett képen látható. Más tuti módját nem találom, mindenki csak grafikusan kapcsolja ki, illetve kap magyarázatot.
                Sajnos ez egy régi KDE bug, ami állítólag - ha jól értem - bizonyos típusú háttérképekre érzékeny.
                Elkerülésének két módja van:
                1.: kikapcsolni. sajnos csak grafikus felületen keresztül van rá magyarázat. (Eltávolítást sem találtam.)
                2.: KDE helyett mást használni.
                3.: feltenni az xscreensavert. De az nem világos, hogy ez a Te helyzeteden hogyan javítana, hisz nem tudod így bekonfigurálni. Legalább is én nem találom a módját.

A Systemback nem lenne jó erre?

Ennyivel később: egy év