Örömmel tapasztaltam, hogy a mai naptól egy ki-bejelentkezést követően az ubuntu.hu-n a privát beszélgetéseknél elérhetővé váltak a közvetlen innen indítható videochat gombjai! A súgó szerint a kamera és a mikrofon engedélyezése után a böngésző ablakában videotelefonálhatunk, sőt lehetőség van a képernyő megosztására és extraként még egy PEBKAC feliratú gombot is kaptunk, melyre rákattintva majd a jelszavunkat megadva root joggal beengedhetjük a partnerunkat, így az teljesen rendbe is teheti a gépünket helyettünk. (Ez az opció konferenciabeszélgetés estén inaktív.)
Sajnos egyedül azonban nem tudom kipróbálni, volna valaki, aki ki-bejelentkezés után segítene ebben?

csuhas32 Erről muti már légyszi egy képernyőképet, mert nem tudok róla hogy ilyen került volna bele. Hó elején frissítettem, azóta nem került be semmi. Lehet böngésző feature. Kövi frissítés majd hétvégén jön.

Már vártam az ideit! :-D
      Engem már hívhatsz is! :-D

csuhas32 Mivel én Windows alól léptem be, nekem csak előfizetéssel működik, de ennyit igazán megér!

hepaly
      És nem csak te!
      Nem olvastam végig a topikot, csak elkezdtem keresni az opciót..
      Ilyen nap van, nem árt, ha óvatos az ember 😃

Az biztos, hogy a régi ubuntu.hu csuhása megmaradt az új ununtu.hu-n is. :-D

Amúgy viccet félretéve, ha valaki össze tudna rakni egy jól működő Nextcloud Talkot spreed-signaling szolgáltatással együtt (ez utóbbi a nagy feladat), akkor lehetne valamilyen integráción gondolkodni 🙂

Ennyivel később: egy év