Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogyan lehet feltörni a mentett jelszavakat tároló állományt? (és hogy egyáltalán hol keressem)
Valamikor pár éve, amikor átköltöztem Windowsról Ubuntura, és asszem úgy hoztam át a Vivaldi beállításaimat, hogy átmásoltam a profil-könyvtárt. Működik a böngésző rendesen, csak nem jeleníti meg az elmentett jelszavakat a beállításokban. Próbálkoztam a Vivaldi fórumában is a kérdéssel, de onnan nem sikerült segítséget kapnom. Gondoltam, hátha tudja valaki, melyik fájlban vannak tárolva a jelszavak s hogyan lehet azt visszafejteni, feltröni, dekódolni, tudomisén 🙂

Köszönöm szépen. Amit a Vivaldi hivatalos lehetőségekként felkínál, végigpróbáltam mindet, de sajnos nem tudok egyről a kettőre jutni: a képen látható, hogy nekem nincsen olyan három pöttyöm amire kattintani kellene, és összességében semmi a mentett jelszavakhoz elvezetne.
A jelszavak mentése és használata, a bejelentkezések webhelyekre, működik gördülékenyen – csakhát nem férek hozzá az évek során elmentett jelszavakhoz.

új-felhasználó A csatolt kép alapján olyan, mintha nem is lennének mentett jelszavak. Ott kellene sorakoznia egymás alatt a webhely, felhasználónév és (kipontozva) jelszó adatoknak.

tedd fel a Firefoxot, az importálja talán az adatokat,
      a Firefoxban viszont meg lehet nézni a jelszavakat.

Igen, ez nagyon jó ötlet, én is erre próbálnék menekülni – lecserélni a Vivaldit Firefoxra. Az import nem sikerül, mert a Firefox nem talál másik böngészőt... ugyanakkor a Vivaldi be van állítva alapértelmezett böngészőnek.

akkor Vivaldiban pl. könyvjelzők mentése htm. formátumban.
      és ezt importálni Firefoxban.

a jelszavakat tartsd a keepass programban, egy helyen , akkor mindig meg lesznek, és csak ezt az egy jelszót kell megjegyezni.
      a keepass tartható mobilon , pendrive-on, ubuntun, stb.

Köszönöm csucsu.
      Ismersz olyan programot (bármit) ami ki tudná olvasni a jelszavakat a Vivaldiból? Nézegetem ezt a keyring-et ami az Ubuntuval jött, van is benne náhány jelszó (nem tudom honnan, még csak azt sem írja ki hogy mihez kellett s mikor) és ennek kapcsán jutott eszembe, hátha van valami ilyesmi...

Igen, hát, nos... szóval az a probléma, hogy semmilyen „gyári” beállítás nem mutatja meg a mentett jelszavakat, sőt, a böngésző úgy tudja, hogy nincsenek is mentett jelszavak (csatolt kép).
      Végigpróbáltam minden lehetséges menüt, beállításokban lévő lehetőséget – mindent amit a Vivaladi fórumban és a neten találni tudtam – de eddig még nem jártam sikerrel.

Ennyivel később: egy év