Sziasztok,
HP Compaq 6730b. Nem egy mai darab, de még abszolút nem kukába való. Amije van:
CPU: Még nem tudtam elindítani, így nem tudom megmondani, annyi biztos, hogy valamelyik Core 2 Duo típus.
RAM: 2x2 GB DDR2 800 MHz
HDD: 320 Gb
Sziasztok,
HP Compaq 6730b. Nem egy mai darab, de még abszolút nem kukába való. Amije van:
CPU: Még nem tudtam elindítani, így nem tudom megmondani, annyi biztos, hogy valamelyik Core 2 Duo típus.
RAM: 2x2 GB DDR2 800 MHz
HDD: 320 Gb
Rowon
Fércbukk, tecső felejtős, illetve csak nagyon korlátozottan lesz rajta használható...
A hipiszupi mai web is döcögni fog rajta.
Egyébként napi irodai jellegű használatra tényleg lehet jó - Wrter, Calc, stb.
Ami a disztrót illeti, erre is valami könnyű illene:
olyan, ami XFCE-t MATE-et, LXDE-t használ.
Lubuntu 20.04-től LXQt-t használ.
A csapda ott van, ahol fentebb is írják. A mai webkörnyezetben ez a gép már elavult, a vele egykorú OS-ek, melyeket könnyedén futtatna már szintén elavultak. Az újaknál meg a követelmények is maiak.
Egyetértek, hogy általános felhasználásra ez már túl sok élményt nem ad, de célgépként, valamilyen modern, de könnyű disztróval használható lehet.
Live módban próbáld ki a javasoltakat, hátha....., vagy ha megvan a konkrét felhasználási cél, akkor lehet, hogy lesz javaslat konkrét OS-re is.
Köszi! Idős személynek gondoltam ki, hogy talán tudná használni.
Leselejtezett céges laptopról van szó, amit meg tudok "menteni" és azt hiszem erre a célra talán megfelelne. Megmondom őszintén a f*szbúktól félek egy kicsit klt hozzászólása miatt, de majd teszek egy próbát, hátha lehet használni.
Rowon
Biztos hogy gyorsabb lenne !
Szerk.: https://ibb.co/z2nW89b (Az enyem)
Sziasztok,
Hát sikerült beüzemelnem a laptopot, most arról írok. Ubuntu 20.04 van rajta és a CPU 30-80% között mozog, de tudok netezni és mást is csinálni. Majd egy SSD kelleni fog bele tényleg. Egyfelől melegszik a HDD, karattyol, meg csak lassabb a rendszer.
Rowon
Jó választás az XFCE!
Egy nagyon kiforrott DE.
Alapból az Ubuntu nagyon szeret snap csomagokat használni, ami nem kifejezetten erőforrás-barát.
Ezen lehet változtatni, mert a snap-démont el lehet távolítani.
Előtte érdemes azért körülkémlelni, hogy szokásos .deb csomagként hol érhető el az a szoftver, ami épp snapként volna telepítve. 99% van valami ppa, ahol meglelhető az alternatív telepítőkészlet.
Ha mégsem, és az adott dolog nagyon kell, és csak snapből telepíthető, akkor nincs más hátra, marad a snap...
De szerintem akkor is érdemes minimalizálni a snap-telepített alkalmazások számát, amennyire csak lehet, és minél többet .deb csomagból feltenni.