Sziasztok!

Feltettem a gépre több Linuxot, és most miután kiderült az Ubuntu befutó, hogyan tudom leszedni a többit?
Előre is köszönöm a segítséget!

Gondolom sok adat nem lehet így rajta, ha ennyit egymás mellé raktál. Tedd fel újra a befutót, formázva a lemezt (vagy azon részeket ami nem megfelelő), és tedd fel újra a rendszert.
    De akár formázhatod is a nem szükségesek helyét (gparted) majd oda csatolod őket ahová akarod. Ha van másik megmaradó rendszer, adat, akkor mentés meg nagy figyelem.

premier5 Szia! Hogyan tetted fel és miket? Hány partíció felesleges? Mi van, ha az ubuntut újratelepíted és telepítés közben letörlöd a többit?

• [törölve]

Mutass egy lsblk -f és egy mount kimenetet.

Szia!
    Off
    Talán címnek jobb lenne az Ubuntu mellől más Linuxok eltávolítása vagy valami ilyesmi.
    On
    Durván megközelítve például a Gparteddel törölheted a felesleges Linuxok partícióit, aztán egy
    sudo update-grub
    parancs után vélhetően már csak a választott Ubuntu maradna talpon, de ez hagyna maga után még egy kérdést:
    Mi lesz a sok felszabadított hellyel?
    Így hát előbb inkább mutass egy képernyőképet a GPartedről vagy jöhetnek a tanult komák által kért parancskimenetek.

Köszönöm a gyors rakciókat!
      A gépen van egy SSD amin egy Windows és az Ubuntu fut. Van egy HDD, amire egy Manjaro, és egy Solus került kipróbálásra. A Hdd-t szeretném felszabadítani adattárolásra. ### Mellékelem a lsblk -f és a mount eredményét.

• [törölve]

• Szerkesztve

premier5

Rootként:

parted /dev/sdb
        mklabel msdos
        mkpart
        q - quit
        update-grub

mkfs.ext4 /dev/sdb1
        mkdir /mnt/disk2
        mount /dev/sdb1 /mnt/disk2

Vagy ott a gparted.

premier5 A Hdd-t szeretném felszabadítani adattárolásra.

Közösen használnád mindkét rendszer alól? Akkor felőlem lehet NTFS is, ha elfogadod, hogy a Win alól kell karbantartani, illetve a Winben ki kell kapcsolni a gyors rendszerindítást.
        Ha csak Linux alól használnád, akkor ext4-re formáznám azt a lemezt [partíciót], aztán már csak a jogosultságot kell rajta beállítani, de azt nem tudom, az ext4-gyel hogyan boldogul a Windows.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Nem használt partíciók törlése.

Nagyon köszönöm a segítséget!
        Mivel a solus-t tettem fel utoljára, a grubnál akadtam fenn, de így most már értem.
        Címnek talán egyértelműbb lenne csuhas32 ötlete: "

csuhas32 Ubuntu mellől más Linuxok eltávolítása vagy valami ilyesmi.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

premier5 Mivel a solus-t tettem fel utoljára, a grubnál akadtam fenn, de így most már értem.

Lehet, hogy a Solusé a GRUB? Ebben az esetben az Ubuntu alól újratelepíteném a GRUB-ot, nehogy kellemetlen meglepetés legyen.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Más Linuxok eltávolítása az Ubuntu mellől.
          Ennyivel később: egy év