Ubuntu 16.04: behal a mysql
- Szerkesztve
Kittus2 Önmagában szerintem az még nem akkora gond, viszont root bejelentkezést csak kulcsalapú hitelesítéssel engedünk.
meskobalazs azt is megcsináltam de amugy csak localon lehetséges a belépés nincs kinyitva a routerben net felé semmi se az ftp se a mysql semmi olyan. ezért van itthon a szerverem. illetve csak az én gépemről van kulcs belépés is.
meskobalazs
Véleményem szerint az SSH root login még kulcsos auth esetében sem a legszerencsésebb megoldás, hisz jelen esetben egy acc "feltörésével" teljes hozzáférés szerezhető az egész OS-hez. Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy a hálózati és egyéb beállítások árnyalhatják a képet.
Én inkább a levekező szerver miatt aggódnék, egy nem támogatott régi rendszeren. Ha te vagy az smtp is, akkor /üzemeltetési szakértelem nélkül/ észre se fogid venni ha felnyomják. Majd a hatóságok jelzik a szolgáltatón keresztül, hogy megteszik a szükséges lépéseket a spam szerver miatt. És simán meg tudják törni, egy rosszul konfigolt, vagy sebezhető webhoston keresztül is.
hepaly írtam már klt-nek vele csináltuk meg annó a configom az etc-ből le van mentve de nem csak copyzni kell újra végig kell zongoráznom minden..
mennydorges nézd gyakran a logokat, figyeld a szerveről kimenő levelek logjait, statisztikáit is, mert könnyen be lehet szívni. Mi is jártunk már így egy elhanyagolt wp miatt.
- Szerkesztve
ma újra raktam és most az apcu felmegy apt installal de a pecl install apcu-bc-beta feltelepítése után érdekes az imscp még mindig láuad hogy nincs telepítve a apcu-bc.
Próbáltam dpkg -i -vel ezeket is:
php-apcu-bc_1.0.3-2_amd64.deb
php-apcu-bc_1.0.4-4_amd64.deb
php-apcu-bc_1.0.5-2build1_amd64.deb
És nem... Érdekes.
php -m
[PHP Modules]
apcu
calendar
Core
ctype
curl
date
dom
exif
fileinfo
filter
ftp
gd
gettext
hash
iconv
intl
json
libxml
mbstring
mcrypt
mysqli
mysqlnd
openssl
pcntl
pcre
PDO
pdo_mysql
Phar
posix
readline
Reflection
session
shmop
SimpleXML
sockets
SPL
standard
sysvmsg
sysvsem
sysvshm
tokenizer
wddx
xml
xmlreader
xmlwriter
xsl
Zend OPcache
zip
zlib
[Zend Modules]
Zend OPcache
- Szerkesztve
dpkg -i php-apcu-bc_1.0.3-2ubuntu2_amd64.deb
(Adatbázis olvasása ... 105637 fájl és könyvtár van jelenleg telepítve.)
Kibontás előkészítése: php-apcu-bc_1.0.3-2ubuntu2_amd64.deb ...
Kibontás: php-apcu-bc (1.0.3-2ubuntu2) ...
dpkg: függőségi problémák miatt nem állítható be: php-apcu-bc:
php-apcu-bc függőségek: phpapi-20170718; ám:
`phpapi-20170718' csomag nincs telepítve.
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: php-apcu-bc (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
php-apcu-bc
info.php:
apc
APC Compatibility 1.0.5
Kicsit kipucoltam a témát. Alapvetően 1 probléma, 1 téma. Ha a mysql hiba megoldódott, akkor ezt zárom.