Üdv!
Egy Lenovo N200-as laptopot Hardy-val használok, és hogy spóroljak kicsit az energiával, 1-2 dolgot átállítottam az energiabeállításoknál (ha jól emlékszem csak csökkentettem a készenléti időt meg ezt a képernyőkímélőnél is). Eddig 2 hétig használtam az alapbeállításokkal, nem volt semmi probléma, aztán mikor állítgattam, akkor képernyőkímélőből vmiért nem lép ki vagy tudjaisten mit csinál, csak az alt-ctrl-b(meg még talán a SysRq, azt is nyomni szoktam biztonság szerint :) ) bill. kombinációval újraindult, viszont semmi másra nem reagált. Utána visszaállítottam az energiabeállításokat (már amennyire emlékeztem rájuk - lehet ez a baj, bár próbltam többféle beállítást is), ekkor képernyővédőből kilép, egérkurzor mozog, asztal, programok, stb, amit használtam előtte látszik, viszont szintúgy nem lehet semmit se csinálni, megint csak újraindítani tudom.
Tudja valaki, hogy mi lehet a probléma? Meg hogy esetleg hogyan lehetne visszaállítani a beállításaim amit meggondolatlanságból össze-vissza állítgattam?
+ bónusz kérdés, csak akinek van hozzá vmi köze: alaplapi Intel x3100 (GMA965) videokártyám van, és erre létezik-e olyan driver, amivel wine-al tudok játszani 3D-renderelést igénylő játékokkal? Gondolok itt a CoD4re (vista alatt simán ment) de akár CoD1-re is - mind2höz azt (vagy olyasmit) ír a játék, mikor futtatni akarom, hogy nem rendelkezem a megfelelő videovezérlőkkel... (másoknak külföldi fórumok alapján nem ilyen videokártyával simán futnak a játékok wine-al - továbbá több verzióban is próbáltam már a wine-t) gondok akadtak még a linuxos 3d-s progokkal is, ú.m. a Celesta, ami nagyon akad, v a GoogleEarth, ami meg olyan érdekesen renderel, hogy ha változtatom a képet, akkor folyamatosan fekete képet benyom egy pillanatra (szal mintha ugrálna). Igaz a napokban frissítettem elvileg az intel drivert, azelőtt a googleearth pl el se indult... Wine-os játékok viszont még most sem jók.
(Mellesleg leszek akkora barom hogy ki fogom próbálni a 3 nap múlva megjelenő openSUSE11-et, bár már legalább lesz annyi eszem, hogy virtualbox-al, formáztam mostanába eleget :D - ja liveCD meg nemkell, nem ment semmit, vagyis legalábbis nemtom hogy lehet-e egyáltalán olyat)