Nérókutya Kiváló, ezek szerint sikerült. Egyébként a M-oM-;M-?
karaktersorozat az Unicode BOM (Byte Order Mark, vagyis bájtsorrendjel), lehet hogy valami olyan szerkesztővel lett megnyitva a fájl, amely módosította a karakterkódolást.
ACPI BIOS Error (bug): Could not resolve symbol - ez vajon mire panaszkodik?
- Szerkesztve
meskobalazs
Pontosan, egy sima szövegszerkesztővel. De klt sporttárs segített és nano-val rendeztem.
Azonban az eredeti "probléma", a boottoláskori szövegelés nem szünt meg, de már annyiba hagyom, mert a rendszer működik.
Köszönöm a segítséget.
- Szerkesztve
Nérókutya Nekem a sima szövegszerkesztő a Pluma (MATE-n), ami a Gedit megfelelője/másolata.
Még soha nem rakott egyik sem semmit a szerkesztett fájlokba, pedig az évek folyamán elég sokszor szerkesztettem ilyen-olyan rendszerfájlokat (nanot talán kétszer használtam ~15 év alatt). Szóval kíváncsi lennék, hogy nálad mi az a sima szövegszerkesztő.
Htibi
OFF
A szerény tippem a LibreOffice Writer lenne, nálam a képernyőn elég sima, nem hullámzik. :-D
Ha jól tudom, az „alap” Ubuntun még mindig a Gedit az alapértelmezett alkalmazás, amivel grafikus felületen ilyen állományokat illik piszkálni, azt gondolom, az nem csinálna ilyen gubancot.