Sziasztok! Ubuntu 22.04-en Van egy Oracle VM 7.0 alá feltelepített Windows 10 vendég rendszerem, aminek kezdetben 6 gb ramot adtam. Ha elndítom, kb. fél-egy óra alatt, (a futtatott programok számától függően, de nyugalomban hagyva is) egyre nagyobb Host memóriahasználatot mutat, végül a teljes memóriát (16Gb) elhasználja és kiléptet a rendszer a kezdőképernyőre. Nagyobb memóriahasználatot sem az Ubuntu, sem a Windows nem mutat egyik futó folyamatra sem. Próbálkoztam a Virtualbox és a Windows újratelepítésével, régebbi kernelre való telepítéssel, de nem segített. A vendég beállításait is módosítottam, bárhogy "butítom le" pl. kevesebb ram, 3d gyorsítás, hardveres virtualizáció kikapcsolása, egy processzormag használata, a jelenség megismétlődik. Más vendég os-ekkel nem jelentkezik a hiba. Sajnos egyéb oldalon nem találtam érdemi választ erre, ha valakinek van ötlete, hogy merre induljak el a problémával, (pl a hatalmas .log fájlban mire fókuszáljak) kérem ossza meg. Köszönöm.
Virtualbox 7.0 memóriaszivárgás
- Szerkesztve
- Legjobb válaszmeskobalazs állította be
Első körben kipróbálnám VBox 6.1-et (VBox 7 eléggé új még nem mertem áttérni rá).
Köszönöm. A 6.1-el úgy tűnik stabil, bár most nincs időm hosszabban tesztelni. Csak a legegyszerűbb dolog nem jutott eszembe Azért ha lesz frissítés a VBox 7-hez, megnézem, hogy javították-e ezt benne.
OFF
tenkes
@administrator
Elnézést a zavargásért, de tenkes fórumtárs hozzászólása szerintem igazán megérdemelne egy legjobb válasz kiválasztást.
Ennyivel később: 15 nap
administrator lezárta a témát.