Sziasztok. Hogy lehet egy IP-t kitiltani teljesen. Tehát nem apache vagy nginx hanem maximálisan?

Ezzel próbáltam, de nem jött össze:

iptables -A INPUT -s ip -p tcp --destination-port 10000 -j DROP

Szia.
    A hosts fájlba beírod:
    127.0.0.1 111.222.333.444
    elméletileg ki-bejelentkezés kell.
    vagy: sudo systemd-resolve --flush-caches

igazából úgy értettem,hogy honlapra se illetve egy játékszerverre se tudjon feljönni. Mert a játékszerver nem ott van ahol a weboldalak. Htaccessbe megvan az nem gond csak pl ip:port a játék csatlakozása azt meg portosan tiltottam. Elvileg így is lehet?

oktopus
      htaccess?
      Akkor lehet Te a bejövő kapcsolatokat akarod korlátozni? A hosts fájl a kimenő kéréseket "blokkolja".
      ip ban? Szerintem működik domain-nel is.

oktopus Ezzel próbáltam, de nem jött össze

Az mit jelent, hogy nem jött össze?

oktopus

Vedd ki a --destination-port 10000 részt. Ha ez benne van, akkor csak a 10000-es portra érkező kapcsolatot tiltod, enélkül minden bejövő kapcsolatot blokkolsz az ip-ről.

lala2
      sziasztok. igen bejött. Tiltva. Call of duty2 server fut itthoni szerveremen és a honlapról ahonnan mennek a letöltések és maga a játékba se engedi már be. Csaláson katuk tegnap hárman admin haverokkal és elköszöntünk tőle. Mivel punkbuster támogatás nincs azt is még meg kell oldanunk kicsit másképp. De ez a totális Bann egyenlőre pont jó.
      Úgy is örökös lesz nem ideiglenes. Köszi a megerősítést.

• klt válaszolt erre.

oktopus Nem akarlak elkeseríteni, de annyi, hogy lebontja a netkapcsolatát, majd újrakapcsolódik. 99,999%, hogy másik IP címet kap...
        Hacsak, nem valami drága fix-ip-ről játszadozik az imposztorod.
        (És amikor legközelebb valaki megkapja az ő tiltott címét....)

visszavonni hogy lehet?

sudo iptables -I INPUT -s xxx.xxx.xxx.xxx -j DROP

sudo service iptables save

sudo iptables -L
        Feloldás:
        iptables -D INPUT -s xx.xxx.xx.xx -j DROP
        sudo service iptables save
        sudo iptables -L

gytoth
          igen megtaláltam már de köszi. Csak eddig nem használtam még nem volt rá szükségem.

• klt kedveli ezt.
          Ennyivel később: egy év