meskobalazs csere eszközök azt jelenti ha e régi behal helyettwsíti amíg a másikat újra használhatóvá teszi. lehet ram csere ssd vagy ventilátor... ha kész megvan a visszacserére is az eszköz. gondolom így akarja én így csinálnám. mindig lenne pót gép.

mennydorges Ok, mindegy is, az a lényeg hogy az IP-cím mindig egy MAC-címhez legyen hozzárendelve, és akkor meg van oldva a probléma.

OFF: gondolkozom egy „mókamester” csoport létrehozásán a kevésbé konstruktív válaszok adói számára 😃

mennydorges
      Nem teljesen értem, hogy miért nem használsz akkor vmi failover megoldást?

bartaszili Ja az lett a megoldás csak már megoldottam. De megosztom,hogy aki így jár ne keressen hiába.
      Tehát a megoldás.:

(A lényeg a szerverre legyen monitor kötve mivel kikapcsolod a hálókártyát!)
      Miután kész reboot vagy áramszünet után sem fog visszaállni a régi mac-ra. Tehát sikeült és nem kell indításkor semmilyen script.
      Jelzem én UBUNTU 18.04-en terminálban root-ként csináltam.

ip link ls ---> Megnézed a hálókártyád interfészét.

sudo ip link set dev enp0s3 down ----> kikapcsolod a hálókártyát.

sudo ip link set dev enp0s3 address XX:XX:XX:XX:XX:XX ------> Ide írod az új mac addresst.

sudo ip link set dev enp0s3 up ---------->vissza kapcsolod a hálókártyát.

ip link ls -----> Ellenőrződ a mac addresst,hogy valóban felülírtad.

• klt válaszolt erre.
      • klt kedveli ezt.

klt Igen teszteltem. Mikor átírtam reboot. majd kihuztam a másik lanból és átvittem az online server lanhoz. A futó szervert kihúztam. Majd bedugtam a klónozott ssd-s serót amin a mac-et cseréltem. És indult mint az eredeti. Bocsi hazudok a gomb elem miatt mivel lemerült a boot sorrendet beállítom és indul pöcre mikor áram nélkül van de holnap veszek bele 1000ft egy újat.. De ha nem hiszed csinálok videót is..
        Elérhető volt minden domain - server panel futó online játékok: cod2 szerver 2 db / cod4 server, Minecraft server.
        mail...

• klt válaszolt erre.
          Ennyivel később: 15 nap