Sziasztok!
Megy a seed, a torrent, és egyszer csak megáll, ha nem figyelek nem megy tovább a seed , és ez lenne az egyik lényege a szerveremnek, service restart megoldja. Mi lehet a probléma?
Üdv Ádám!

• sömike és lala2 válaszolt erre.
  • Update: úgynézki megoldódott

Szóval a transmission-daemon , transmission-common, transmission-cli -3.0as verzió települ nekem Ubuntu 22.04 LTS Yammy verzión, feljebb nem frissít jelenleg.

Ezzel a verzióval komoly gondok vannak, rengeteg külföldi fórumon megy a kitárgyalás, sikerült , feltenni archívumból , a 4.0.2es verziókat, de mondjuk látom már van 4.0.3 is

dkpg -i telepítéssel, először nem volt jó ,mert nem voltak meg a függelékek, de azt is sikerült végül feltenni, és utána már tudtam külön külön letölteni, és futtatni sudo dkpg -i paranccsal, köszi a segítséget mindenkinek, jelenleg 300 MB ram-ot használ , a teljes rendszer. Sokat tanultam kezdő linuxosként, köszi

szero
    Hali.
    Lehet hogy zabálja a memóriát és az OOM Killer kilövi?
    Állítsd le az OOM Killert egy restart után. Nézd meg úgy mi a helyzet.

sömike
      8Gb ram van ,nem kellene gondnak lenni, még csak tesztüzem 50 torrent kb , 200-300at tervezek

szero
        Ezt talaltam: https://github.com/transmission/transmission/issues/2883
        (Ujabb transmission-daemon verziot ajanlanak - de visszajelzes nincs.)
        Mas:
        Volt nekem egy USB-s wifi adapterem - ugy kezdett el haldokolni, hogy eloszor inkabb
        torrent letoltes kozben "lefagyott" - a rajta levo visszajelzo led vagy sotet volt, vagy folyamatosan
        vilagitott - ilyenkor persze megszakadt a net kapcsolat.
        Ha kihuztam, es 2-3 sec. mulva visszadugtam, akkor egy ideig ismet jo volt.
        Az ido mulasaval egyre gyakrabban elofordult ez - sima bongeszes kozben is.
        Atadtam az enyeszetnek! 🙂

A router nem régi , és csak a transmission áll le, net megy .

szero
        A RAM mennyisége miért befolyásolná egy program RAM zabálási szokásait?
        1008GB-ot is fel lehet zabálni. Persze később fog elfogyni, mint a 8.
        .

Itt az a probléma ,hogy valamiért megtelíti a ramot , majd kilövi az oom , de miért , ennek nem így kell működnie 🙂 ennyi erővel lehetne 64 gb ram, megtelíti, és ugyanúgy kilövi.

szero
          Most előveszem a gyűlölten kedvenc mondatomat:
          "Na ugye."

szero Nekem 16 seed-del (ebből 5 aktív, tehát van feltöltés) kb 500MB körül fogyaszt. Kb 300GB adatterületet visz most.
            Amúgy nem volt vele ilyen gondom, 4GB van az Odroidban, amin megy.

szero
              Nem tudtad! Idézlek:
              "8Gb ram van ,nem kellene gondnak lenni, .... "

klt

igen ,ez lenne a normális, nekem addig megy amíg tud ,utána oom lelövi

• klt válaszolt erre.

sömike
                  igen 🙂 nem kellene megzabálnia 8 gbot max 1-2 nagyon max

szero Indítsd el, és figyeld, mi történik! Folyamatosan figyeld a "fogyasztását", amíg le nem lövi az oom.
                  Próbáld csak 1 torrenttel, és növeld apránként.
                  Ha 1 torrenttel is túlfogyaszt, akkor valami bugba futottál, ha kevés torrenttel stabilizálódik a fogyasztása (nem nő a végtelenségig), akkor ez ennyit kér.

klt

Rendben , de ennyit nem kérhet, van akinek több ezer torrent fut, és alig eszik ramot, valami bug lesz, most kb 50 torrent megy , de 1-2t tölt fel. letöltés nem is megy napok óta.

• klt válaszolt erre.

szero Ha hibára gyanakszol, akkor másik verziót kell telepíteni. Nekem az, ami a Bullseye repójából jött, tökéletesen működik, így nem kellett alternatív forrás után néznem...

Érdekességképpen, 3 gb ramon , tettem össze ismerősnek ,egy seed servert, több torrent fut nála jelenleg, mint nálam, és semmi probéma.

klt Rendben ,ez lenne a terv , úgyis most akarok upgradelni tárhelyet, újra húzom , ha config fájlokat, átmásolom, illetve másik tárhelyre a fájlokat , mennie kellene a seednek , nem kell külön 50 torrentet hozzá adnom ugye?