Tisztelt Nagy Tudású Tagok!
A feleségem gépére most telepítettünk Linux Mintet (Linux Mint 21.2 Cinnamon), eddig Windows-zal használta. A gép egy Asus Vivobook E203M, 1*1,1Ghz-es processzor, 4Gb RAM, a lemeze SSD-re kicserélve.
Van egy JBL 500 BT bluetooth-os fejhallgatója. Ugyanezen a gépen a Windowson tökéletesen működött. Továbbá most is kifogástalanul működik pl. telefonról. Tehát a fejhallgató hibátlan. Másfelől most, a Minten is jól működik egy JBL bluetooth-os hangszórócska és egy JBL bluetooth-os fülhallgató. A megnevezett fejhallgató viszont a Blueman alkalmazás listáján csak egy pillanatra bukkan föl, aztán elenyészik. Tehát összefoglalva: a Mintről működik minden más, a fejhallgató is működik minden másról, csak épp egymáshoz nem illeszkednek.
Egyébként a Minten egy bizonyos toolBLEx device scanner and analyzer listáján tisztán, folyamatosan megjelenik, kiírja az adatait. Ez az alkalmazás azonban, ahogy nézem, nem hivatott a csatlakoztatásra-működtetésre.
Mit lehetne tenni, hogy a Minten a készüléket működére bírjuk?
Köszönöm előre is a válaszokat!

kozepso Mobilról írok, és fejből, szóval ellenőrizni kell, mit írok félre... 🙂
    A blueman nekem is furcsán működött bizonyos eszközöknél.
    Javaslatom:

1. csinálj rendszervisszaállítási pontot! ( Tineshift vagy Systemback)
    2. telepítsd a Blueberry-t!
    3. távolítsd el a bluemant.
      Így a blueberry (Mint XFCE-ben ez a default) átveszi a Blueman szerepét, a párosításokat, Bt ki- bekapcsolást, stb.
      Próbáld ki!
      Ha mikrofonos a füles, akkor lehet, hogy a hangprofillal játszani kell, hogy a hifi (a2dp) legyen kiválasztva.

Nagyon köszönöm! Kipróbálom mindenképp.

• klt kedveli ezt.

kozepso
    Szia!
    Ha nem műxene vmiért klt kolléga javaslata, akkor meg lehet próbálni feltenni a legújabb bluez-t. Írom ezt azért, mert nálam is hasonló jelenséget produkált a Positive Vibration 2T-s headsetem Kali Linuxon. Megjelent, csatlakozott, majd lecsatlakozott mindezt villám sebesen. Utána jártam a hibának és nálam ezt egy pulseaudio bug (egészen pontosan egy megszűnő szolgáltatás miatt le nem követett fejlesztés) okozta. Frissítettem a bluez-t a legfrissebb kiadásra (5.68-2kali1) és immáron újra műxik minden. Igaz, Kali Linuxon jelenleg 6.4-es kernel futik.

• klt kedveli ezt.
    Ennyivel később: egy év