- Szerkesztve
Sziasztok! Egy barátomnak kérnék egy kis segítséget. Vett egy pendrive-ot. Hazavitte, kipróbálta a saját Windowsán. Kiírta, hogy felismerte, de nem jeleníti meg sehol. Sem a fájlkezelőben mint x meghajtó sem lenn a tálcánál, hogy ki tudja adatni. Elhozta nekem a munkahelyemre, hogy próbáljam ki, hátha másik gépen esetleg történik valami. Kb ugyan az, felismeri de a fájlkezelőben nem jelenik meg, ha az eszközöknél nézem, mint USB-s tároló ott van, azt is felismeri milyen típus, meg kiírja, hogy rendben működik, de ennyi, méretet már nem lát. Elvileg a pendrive-on olvasható felirata szerint Lenovo 2TB. Tegnap hazahoztam, megnéztem windows 10-en ami jó erős gépre van telepítve, eleve 3.0-ás csatlakozással, de az eredmény pont mint a kis gépeken, aztán megnéztem Linux alatt (bocs mester csak Ubuntu alatt :-D ) ö semmit nem akart látni, a bedugás után fájlkezelőben semmi, az fdisk -l nem listázza mint sdb-t, a mount parancs sem látta. Erre kihúztam, vártam, visszadugtam majd jött a dmesg ami ezt adta vissza:
[ 315.664495] usb-storage 1-1.2:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 315.665192] scsi host6: usb-storage 1-1.2:1.0
[ 316.672583] scsi 6:0:0:0: Direct-Access NAND USB2DISK 0.00 PQ: 0 ANSI: 4
[ 316.673468] sd 6:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
[ 316.674008] sd 6:0:0:0: [sdb] Media removed, stopped polling
[ 316.676672] sd 6:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
Szóval ennyi történik. Van ötletetek lehet-e kezdeni vele valamit? Már délután elvettem a kedvét a havernak, hogy nagyon árnyékra vetődött, de azért szeretném megkérdezni van-e valakinek használható ötlete a megoldásra.
Köszönöm előre is.