Sziasztok. Minap gondolkodtam,hogy kellene valami olyan cucc amivel láthatatlanul tudnám mikor mit csinál a kisfiam a tableten. (Persze úgy,hogy ne vegye észre,hogy figyelem.) Keresgéltem és ezt találtam. Itthoni szerveremre ubuntu-ra fel is menne de a progi telepítését nem tudom hogy kell. Esetleg valaki tudna segíteni ebben? Aldomain alá akarom berakni.

https://github.com/abhinavsuthar/Android_Spy_App/tree/master

Köszi a segítséget.

gradle -v
    WARNING: An illegal reflective access operation has occurred
    WARNING: Illegal reflective access by org.codehaus.groovy.reflection.CachedClass (file:/usr/share/java/groovy-all.jar) to method java.lang.Object.finalize()
    WARNING: Please consider reporting this to the maintainers of org.codehaus.groovy.reflection.CachedClass
    WARNING: Use --illegal-access=warn to enable warnings of further illegal reflective access operations
    WARNING: All illegal access operations will be denied in a future release

------------------------------------------------------------
    Gradle 4.4.1
    ------------------------------------------------------------

Build time:   2012-12-21 00:00:00 UTC
    Revision:     none

Groovy:       2.4.16
    Ant:          Apache Ant(TM) version 1.10.5 compiled on March 28 2019
    JVM:          11.0.18 (Ubuntu 11.0.18+10-post-Ubuntu-0ubuntu118.04.1)

Itt elakadtam kicsit.

Senkinek a családi ügyeihez semmi közöm, de csodálkozok, hogy miért láthatatlanul kell tudnod, hogy mit csinál a kisfiad? Ha te vagy az apja, leellenőrzöd, és kész. Miért kell fű alatt? Ebben itt senki nem fog segíteni, lehet, hogy a modok is letörlik, joggal.
      Nálunk a melóban van távoli elérés a gépen, és az IT mindent lát, de kiköti, hogy magán dolgokra nem használhatom a melós gépet, és nem titokban figyel meg, hanem jelzi, hogy figyeli a gépen zajló aktivitást. Ez még mindig korrektebb, mint sunyiba.

Abelar

Lehet, hogy ő már rég megfigyel téged a tudtod nélkül, ezért tisztában van vele, hogy mire készülsz, így a tabletjén csupa általad is elfogadott dolgot fog csinálni...
      Szerény véleményem szerint a trust.apk telepítésével jobban járnál, de te tudod.

• honnan tudod, hogy nem a program készítője nyomja fel a gépedet? Átnézted a forráskódot, és tudod, hogy semmi ilyet nem tesz? A nyílt forráskód annyit jelent csak hogy a forráskódja nyilvánosan hozzáférhető.

Silent_Bob Kijavítanálak, a nyílt forráskód nem csak azt jelenti, hogy nyilvánosan hozzáférhető a forráskódja. Ezt angolul source available jelzővel szokták illetni.

Jelen esetben ez egy zárt kliensszoftver, amelynek olvasható a forrása. A kiszolgálóoldali része meg teljesen zárt.

meskobalazs Na, mégjobb. Ha kis tárgyi pontatlansággal is, de arra akartam rávilágítani, hogy a nyílt forrás akkor alakul megbízhatósággá, ha van egy ökoszisztéma, egy olyan közösség, amiben megbízunk, és ezt átnézi, és szállítja a disztribünkbe. Egy telefon-kémprogram esetén ez kérdéses.

Ennyivel később: 8 nap

hali na időben hazaértem eddig jutottam.:

gradle init
          Starting a Gradle Daemon (subsequent builds will be faster)

FAILURE: Build failed with an exception.

* What went wrong:
          A problem occurred configuring project ':app'.
          > SDK location not found. Define location with an ANDROID_SDK_ROOT environment variable or by setting the sdk.dir path in your project's local properties file at '/var/www/kameleon/htdocs/local.properties'.

* Try:
          Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output. Run with --scan to get full insights.

* Get more help at https://help.gradle.org

BUILD FAILED in 40s

A settings.gradle file ezt tartalmazza:
          include ':app'

Abelar

Na sikerült. Most itt akadtam meg.:

> Configure project :app
            Observed package id 'build-tools;debian' in inconsistent location '/usr/lib/android-sdk/build-tools/27.0.1' (Expected '/usr/lib/android-sdk/build-tools/debian')
            Observed package id 'build-tools;debian' in inconsistent location '/usr/lib/android-sdk/build-tools/27.0.1' (Expected '/usr/lib/android-sdk/build-tools/debian')
            Checking the license for package Android SDK Build-Tools 28.0.3 in /usr/lib/android-sdk/licenses
            Warning: License for package Android SDK Build-Tools 28.0.3 not accepted.
            Checking the license for package Android SDK Platform 27 in /usr/lib/android-sdk/licenses
            Warning: License for package Android SDK Platform 27 not accepted.

FAILURE: Build failed with an exception.

* What went wrong:
            A problem occurred configuring project ':app'.
            > Failed to install the following Android SDK packages as some licences have not been accepted.
                 platforms;android-27 Android SDK Platform 27
                 build-tools;28.0.3 Android SDK Build-Tools 28.0.3
              To build this project, accept the SDK license agreements and install the missing components using the Android Studio SDK Manager.
              Alternatively, to transfer the license agreements from one workstation to another, see http://d.android.com/r/studio-ui/export-licenses.html

Using Android SDK: /usr/lib/android-sdk

* Try:
            Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output. Run with --scan to get full insights.

* Get more help at https://help.gradle.org

Köszi a helpet kész.:

gradle init

> Configure project :app

> Task :init SKIPPED
            The build file 'build.gradle' already exists. Skipping build initialization.

BUILD SUCCESSFUL in 7s
            <-------------> 0% WAITING
            > IDLE

Viszont nem bágom,hogy leforgattam,de honlap semmi.. nem úgy mint a githubon a srácnak 😃

Abelar Persze hogy semmi, ez egy kliensalkalmazás. A teljes webes része egy zárt hóbelevanc, amely nincs fent GitHubon. De ezt már leírtam szerintem egyszer.

• klt kedveli ezt.

Abelar Szerintem egy kicsit bonyolultan közelíted meg ezt a dolgot. Ha ellenőrzés a cél, akkor egyszerűen kezedbe veszed a tabletet és megnézed. A Google fiókban és a böngészőben ott lesz minden előzmény (ha a fiók nem menti, akkor bekapcsolod), tökéletesen látszik merre jár, mit használ, mit tölt le a gyerkőc.
              Ha nem az utólagos kutatás, hanem a szülői felügyelet a fontos (legyen az), akkor pont erre (is) való a Google Family Link, vagy bármely külső védelem pl. Norton360 is rendelkezik ilyennel.

• klt kedveli ezt.
              Ennyivel később: egy év