Az már megvan, amiért ezt a közvélemény-kutatást indítottad? Mert gondolom, kifut valamire. Talán kíváncsi voltál rá, hogy egyáltalán használ-e itt valaki Ubuntut vagy csak neked ajánlgatjuk, aztán mi meg bort iszunk, vagy hogy ebből talán kijön neked, hogy melyik a jó rendszer, ha nem az Ubuntu az...
Szóval, mit szeretnél belőle megtudni?
Szerintem jó a Xubuntu, mint feljebb is írtam, én is használom, sőt ezen felül még anyukám gépére is azt tettem még sok évvel ezelőtt, azóta mindig frissítem. A legutóbbi verziófrissítés után én lekaptam róla Snapet és feltettem rá a Debian csomagból települő Firefoxot. Azt be kellett állítani, hogy ez legyen a rendszer alapértelmezett böngészője, meg valamelyik Commander időközben kifutott és kapott helyette másikat, de amúgy békében megvannak.
Amúgy klassz a Debian, de én neked a Debian Xfce-t, úgy hogy te telepítsd fel és állítsd be, nem ajánlanám, mert az a telepítés utáni első újraindításkor a jelszó mellett felhasználónevet is kér és már magában elég lehet ahhoz, hogy elakadj, talán be sem jutnál a telepített rendszerbe és ha ezt a beállítást meg akarod változtatni... Szerintem maradj az Ubuntu vagy Linux Mint vonalon, elég neked most még azzal megharcolni.