- Szerkesztve
Nem indul el a laptopom. Képernyő képen ltszik a hibaüzenet.
hunlaprovo
Baja van az sda6 partíció állapotával, az fsck kézi futtatását kéri tőled.
Nem tudom, ebből a busyboxból hogyan lehet megoldani, én egy live rendszert indítanék, és ott adnám ki a parancsot.
Írja a képernyőn.
sudo fsck -y /dev/sda6
van fenn a fele partíción ami ssd egy win 10 az még megy. A win 10-et nem vágja haza? Grub bejön és lehet választani, de a régebbi frissítés előtti verzió se indul el. Szóval ha elindítom a hibajavítási verziót akkor írjam be a fenti parancsot kedve Csuhás. Már sokszor segítettél nekem örülök, hogy éppen online vagy. Tehát?
Legjobb tudomásom szerint nem vágja haza.
Emlékeim szerint én ott szoktam kiadni, ahol a képernyőfotódon a hibaüzenet látszik. Kiadhatod felőlem helyreállítási módban is (ott amúgy van is fsck), de akár live rendszer alól is.
Sőt, live rendszer alól a GPartedben választhatod a Check (Ellenőrzés) opciót, akkor grafikus felületen éred el ugyanezt az eredményt.
- Szerkesztve
a mester Szia. Ha pendriveről bebútolok egy live rendszerel és futtatom a parancsot akkor a win10 es részt nem vágja haza? Nekem egymás mellet van a két oprendszer. Választani lehet az elején melyiket indítom el.
- Szerkesztve
csuhas32 ok ez jobban testzik grafikus felületen, megpróbálom. A telefonom is bejelentkeztem ha bármi adódna. Ha kész szólok írok. Le kell töltenem előbb és telepítő pendrivet csinálni.
hunlaprovo /dev/sda6
Ha ezt adod meg az fsck-nak, akkor az CSAK az sda6 partícióval fog foglalkozni, a többi nem érdekli.
Köszönöm!!! fsck -y /dev/sda6 így lefutott. A pendriveről nem indult sajnos, valamiért azt nem látta pedig engedélyezve volt. De sikerült így parancssorból. Köszönöm szépen.
hunlaprovo És utána az Ubuntu is elindult?