[törölve] Azért meg is csináltam. Alapvetően jó a végeredmény, egy másik gépről írok, bebootolt, amit szerettem volna beállítást az megvan.
Azt nem tudom, hogy a /home/user alá létrehozott nem rejtett állományokat miért teszi ki az Asztalra, illetve az Dropbox és az Opera developer beállítóállományai közül nem engedett mindent másolni, de minden más sikerült.
A Dropboxot hordozható rendszerre amúgy sem szinkronizálnám, de nem lenne akkora gond beállítani, az Opera meg nincs is telepítve, az kvázi szemét.
Amúgy szupi.
Partíció GParted-es másolásánál örökli a másolt partíció az eredeti UUID-jét is. Ez mondjuk akkor nem szerencsés, ha a másolt rendszert is a kiindulási gépen akarod indítani és a kiindulási és a másolt lemez egyszerre van csatlakoztatva.
Máskor ez meg tök jó. Ha nem csak partíciót, hanem egy komplett lemezt másolsz (klónozol) mondjuk dd-vel (egyetlen parancs kiadása az egész), akkor másolódik minden, a rendszerbetöltő, a partíciók UUID-jei, így jó hozzá az fstab is, hacsak nincs benne másik lemezre mutató bejegyzés. Nem kell semmit bűvészkedni. Másolod a lemezt egy külsőre és már lehet is róla másik gépen bootolni.
Erre előre gondolva jó, ha úgy van kialakítva, hogy egy kisebb lemezen a rendszer, egy nagyobbon meg az összes adat. A kis lemezt klónozod egy külsőre, az fstab-ból kiveszed a nagyobbra mutató bejegyzést és kész is a hordozható rendszered.