Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán
Hozzászólások (10)
A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
Hm... beleolvastam, hogy nem ember fordította, az biztos! :-(
- AMD -sként mondom, hogy ok, de kétszer is nézd meg a kompatibilitási táblát, mert én upgradeltem a BIOS -t és egy akkora bugos hulladékot húztam a gépemre visszavonhatatlanul, hogy soha többet.
- Szerkesztve
Én talán egy hete frissítettem azon a lapon amit kaptam. A portálon 16-os, vagy talán 18-as kiadású volt a legfrissebb.
Frissítés után kellett egy cmos reset ahhoz, hogy elinduljon.
Amúgy, nem értem. Ha jól tévedek, a mostani rendszerek bootolás után átveszik a bios feladatait. A hálózatra pedig ezután megy a kapcsolódás.
Nagy Gyula mostani rendszerek bootolás után átveszik a bios feladatait.
A "mostani" rendszerekben már nincs BIOS. Rég felváltotta az UEFI. Dolgoztak volna rajta mérnökök tízezer órákat, ha semmi szerepe nem lenne a számítógép működésében?
a mester Megint nem voltam szakszerű. Ezen a lapon is UEFI van.
Tudod mit? Légy oly jó, mondd el, az ami a cca. 10 éves lapon van, miért nem bios. Találtam UEFI beállítási pontot, de nem tudom pontosan mi és hogyan működik. Első ránézésre olyan, mint a boot menű.
csuhas32 Ha jól értettem, akkor az UEFI egy fejlesztett és átkeresztelt Bios.
Nagy Gyula Ahogy a Tesla és a BYD is egy fejlesztett, átkeresztelt T-modell.
a mester Ez is egy értékelhető analógia. Mindkettő kezeli a hardvert és tartalmaz egy boot alapot.
Lehet érdemes megvárni egy későbbi bios frisítést. Tudja fene mit kapkodtak össze vele mire összehozták az elsőt.