Sziasztok!
Bő évtizede használom a Chrome-ot Ubuntu alatt, de olyan hiba lépett föl, amilyen korábban még sosem: megnyílik a böngésző ugyan, de az oldalakat nem hajlandó betölteni. Elkezd dolgozni rajta, de csak pörög, pörög, és semmi nem nyílik meg, bármennyit is várok. Többször leszedtem már a Chrome-ot, méghozzá több különböző parancsot használva a terminálban, de újratelepítés után megmaradt a probléma ugyanabban a formában. Mit tegyek? Köszönöm előre is a segítséget!

A /home mappádban kell lennie egy beálítómappának
~/.config/google-chrome/
Azt töröld ki, vagy nevezd át.

rm -R ~/.config/google-chrome/
Ezzel minden chrome beállítást, könyvjelzőt, cookiet, előzményt törölsz. Ha valami rossz beállítás okozta a gondodat, akkor ez segíthet.
Ami könyvjelző, előzmény, stb kellhet, azt értelemszerűen tárold le magadnak.
Feltételezem nyilván, hogy más böngészővel megy, tehát nem hálózati gond van.

• tsa válaszolt erre.

Silent_Bob
    Köszi, ezt a lehetőséget én is láttam, viszont az előzményeim most pont nagyon fontosak lennének, viszont azokat sem tudom ugye megnyitni. Szóval, ezt inkább elkerülném, már ha van más megoldás.

Más böngésző megy, igen, firefox teljesen jól működik, csak ugye a chrome az alapértelmezett.

tsa
      Nem tudod a fontos tartalmakat akár egy txt -be lementeni?
      Lehet, hogy itt mások tudnak erre elegánsabb megoldást, de én nem használok ilyeneket.

• tsa válaszolt erre.

Silent_Bob
        Meg sem tudom jeleníteni őket sajnos ctrl h-val. Vagy honnan máshonnan tudnám esetleg lementeni?

Így gondoltam:

Fapados, tudom, de ha pár 10 nél nem több tényleg fontos könyvjelződ van, akkor nem kell mindenféle exportáló programmal, bővítménnyel kísérletezni.
        VAlamint ha letárolt jelszavad van, ugyanez a menet.

Feltettem próbának egy Chromiumot, ami a Chrome nyílt forráskódú testvérkéje.
        Ott a könyvjelzők copyzhatók, a historyról azt írod, hogy a ctrl+h -val nem jelenik meg.
        Tehát idáig se jutsz el?

https://chromewebstore.google.com/detail/export-chrome-history/dihloblpkeiddiaojbagoecedbfpifdj
        Egyébként elvileg tudsz chrome előzményt kimenteni ezzel a bővítménnyel.

Silent_Bob
          Valahogy behozta az előzményeket végül (nem olyan flottul, mint normálisan), holnap le is mentem, ami kell. Nagyon köszi!

tsa
            Nincs mit.
            Egy javaslat:
            Másold ki a chrome mappát, hogyha valami balul ütne ki a kísérletezés közben, visszamenthető legyen:

cp ~/.config/google-chrome/ ~

Az átnevezés volt az egyik jó ötlet, de nem lett kifejtve.
            Először mentse le, azaz másolja valahová az eredetit
            cp ~/.config/google-chrome ~/
            Eddig remek, azonban, ha kimentette amit akar, a törlés helyett akkor is az átnevezést pártolnám, törölni a google-chrome-orig-ot ráér később is, inkább két mentés legyen, abból még nem volt baj.
            mv ~/.config/google-chrome ~/.config/google-chrome-orig
            (Ez azért is jobb javaslat szerintem, mert ha előtte nem másolja sehová, hanem rögtön ezt adja ki, akkor is lesz egy mentése, viszont ha rögtön töröl, akkor bukja az adatait.)

Bár @tsa azt írja az előzmények kellenek, akkor ez nem jó, de ha véletlenül a könyvjelzőkre lenne szükség, akkor szintén nagyon fapadosan, de a
            less ~/.config/google-chrome/Default/Bookmarks
            paranccsal megjeleníthetőek.
            Forrás: https://askubuntu.com/questions/624120/is-it-possible-to-view-google-chrome-bookmarks-and-history-from-the-terminal#624177

Tegnap éppen felvetődött egy másik csatornán, hogy egy fórumtársat halálba szekáltam a rendszermentéssel, úgyhogy kicsit félve, de azért csak megkérdezném @tsa -t, hogy nincs-e egy korábbi rendszermentése? Ha a mentés úgy van beállítva, akkor belekerülnek ezek a beállítófájlok is, én már volt hogy ilyenből másoltam ki a Chrome beállítóállományait, így a könyvjelzők és a mentett jelszavak megmenekültek, nyilván a mentési pont készítése óta látogatott oldalak kiesnek, de ez ott például nem volt gond.

Persze, ha eddig nem készített rendszermentést, akkor ez most ilyen eső után köpönyeg javaslat csak, de a jövőre nézvén érdemes lehet elgondolkodni a használatán.
            Ilyen grafikus felületű alkalmazás például a Timeshift, de remekül használható az inkább parancssoros systemback.sh is.
            Természetesen nem muszáj az egész rendszered mentened, mint fentebb is láttad, akár a cp paranccsal is mentheted csak a google-chrome beállítókönyvtáradat.
            Ezt megteheted simán a fájlkezelőből is, mivel ez a rejtett .config könyvtárban van, ezért a fájlkezelőben egy Ctrl+H-t kell nyomj ahhoz, hogy láthatóvá váljék. Készítesz valahová egy könyvtárat belátásod szerint és belemásolod, amikor úgy látod jónak, a google-chrome könyvtárat. Jól jöhet az még.

• tsa válaszolt erre.
            • klt kedveli ezt.

csuhas32
              Nagyon köszönöm a segítséget! Most hétvégén nekiállok próbálkozni, hátha összejön. Rendszermentésem viszont sajnos nincs. 🙁

tsa
                Kicsit OFF
                Semmi gond, akkor anélkül kell megoldani a problémát. Utána, ha már jól működik a Chrome, érdemes elgondolkodni a mostaniból tanulva azon, hogy legalább a Chrome beállítókönyvtárát ekkor (és néha később is) lementsd.
                Vagy akár csinálhatsz rendszermentést is, olyat amiben benne vannak a felhasználó beállítófájljai, akkor nem csak a Chrome, hanem a többi alkalmazásod felhasználódra vonatkozó beállítóállományáról és a rendszeredről is lesz egy mentésed.
                Én a kettő közül az utóbbinak vagyok híve, de a döntés joga a tiéd.
                Ha esetleg ezzel kapcsolatban (akár egy másik témát is nyitva) lenne majd kérdésed, két képet nyúlfarknyi magyarázattal ideteszek jegyzetként.
                A Timeshiftben én az ütemezést ki szoktam kapcsolni.

Azt, hogy a mentésbe a belekerüljenek a felhasználói beállítóállományok ezen a fülön kell beállítani:

No, de előbb működjék neked megfelelően az a Chrome, aztán, majd ha szeretnéd, visszatérsz erre a kérdéskörre.

Ennyivel később: egy év