Sziasztok!
Ha a Grub menüből indítom a Memtestet, akkor lefagy pár % után, ha több memória modul van benne.
Ha csak 1 modult teszek be bármelyik memória helyre (bármelyik memóriát), akkor gond nélkül fut.
4 modul esetén kb. 6%-ig fut, ha 2 modult teszek be, akkor pont dupla annyi %-ig fut és után fagy le az egész. Többször is indítottam, mindig pont ugyanúgy viselkedik.
Memória hiba kizárva:
Az előző rendszeremmel is ugyanazt csinálta. Azóta cseréltem alaplapot procit és memóriát is, ugyanazt csinálja.
Kiírtam usb-re a Memtestet, azzal tökéletesen fut több memória modul esetén is, tehát a hiba a Grubban van.
Találkozott valaki ezzel a hibával?
Tudtok segíteni, hogy lehet ezt "megjavítani"?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Memtest hiba Ubuntu 20.04 Grub menüből
- Szerkesztve
A memtestben még lehet is hiba, de a GRUB-ot kizárnám. A GRUB-nak abban a pillanatban megszűnik a szerepe, amint átadta a vezérlést a memtestnek. Azt tudni, hogy milyen verziójú memtest van telepítve?
meskobalazs Illetve, hogy a GRUB tényleg azt indítja-e.
Emlékeim szerint (bár nagyon régen futtattam utoljára) a memtest kiírja a verziószámát.
- Szerkesztve
Szia icamingo!
Icamingo tehát a hiba a Grubban van
Ahogy Balázs is írta - ebben az esetben - a hiba nem a GRUB-ban van.
Icamingo Találkozott valaki ezzel a hibával?
Igen. Korábban is előferdült párszor, így erről a módszerről le is szoktam.
Icamingo Tudtok segíteni, hogy lehet ezt "megjavítani"?
Felesleges megjavítani. Javításnak teljesen tökélets az általad is alkalmazott módszer: külön USB-ről indítod.
Memtest verzió: 5.01
Lehet ha frissítem az Ubuntut 22.04-re, akkor frissül a Memtest is és akkor jó lesz?
Pendrive-ról amúgy nagyon lassan indul.
Igazad van, ki is veszem a Grub menüből, ne zavarja a képet indításkor.
Lefrissítem az Ubuntut, aztán majd megnézem hogy jó lett-e.
Igazából nem a hibajelenség aggasztott, hanem a megoldás "izgalma" foglalkoztatott, hátha van lehetőség a grub menüből elérhető program hibajavítására.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A grub valahonnan elindítja a memtestet. Ha enyém lenne a probléma akkor megkeresném hol van és lecserélném.
Nagy Gyula Ha enyém lenne a probléma akkor megkeresném hol van és lecserélném.
Azt tudjuk.