Sziasztok!
Ha a Grub menüből indítom a Memtestet, akkor lefagy pár % után, ha több memória modul van benne.
Ha csak 1 modult teszek be bármelyik memória helyre (bármelyik memóriát), akkor gond nélkül fut.
4 modul esetén kb. 6%-ig fut, ha 2 modult teszek be, akkor pont dupla annyi %-ig fut és után fagy le az egész. Többször is indítottam, mindig pont ugyanúgy viselkedik.
Memória hiba kizárva:
Az előző rendszeremmel is ugyanazt csinálta. Azóta cseréltem alaplapot procit és memóriát is, ugyanazt csinálja.
Kiírtam usb-re a Memtestet, azzal tökéletesen fut több memória modul esetén is, tehát a hiba a Grubban van.
Találkozott valaki ezzel a hibával?
Tudtok segíteni, hogy lehet ezt "megjavítani"?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.

A memtestben még lehet is hiba, de a GRUB-ot kizárnám. A GRUB-nak abban a pillanatban megszűnik a szerepe, amint átadta a vezérlést a memtestnek. Azt tudni, hogy milyen verziójú memtest van telepítve?

meskobalazs Illetve, hogy a GRUB tényleg azt indítja-e.
      Emlékeim szerint (bár nagyon régen futtattam utoljára) a memtest kiírja a verziószámát.

Szia icamingo!

Icamingo tehát a hiba a Grubban van

Ahogy Balázs is írta - ebben az esetben - a hiba nem a GRUB-ban van.

Icamingo Találkozott valaki ezzel a hibával?

Igen. Korábban is előferdült párszor, így erről a módszerről le is szoktam.

Icamingo Tudtok segíteni, hogy lehet ezt "megjavítani"?

Felesleges megjavítani. Javításnak teljesen tökélets az általad is alkalmazott módszer: külön USB-ről indítod.

Memtest verzió: 5.01
      Lehet ha frissítem az Ubuntut 22.04-re, akkor frissül a Memtest is és akkor jó lesz?
      Pendrive-ról amúgy nagyon lassan indul.

Icamingo Lehet, hogy frissül.

Lassan indul... ha naponta kellene vele foglalkozni, akkor még talán zavaró is lenne, de memtestet csak akkor futtat az emberfia (vagy lánya), ha memóriagondra utaló jelek vannak. (Ami semmiképpen sem a napi rutinhoz tartozó dolog. :-D)

Igazad van, ki is veszem a Grub menüből, ne zavarja a képet indításkor.
        Lefrissítem az Ubuntut, aztán majd megnézem hogy jó lett-e.
        Igazából nem a hibajelenség aggasztott, hanem a megoldás "izgalma" foglalkoztatott, hátha van lehetőség a grub menüből elérhető program hibajavítására.
        Köszönöm szépen a válaszokat!

A grub valahonnan elindítja a memtestet. Ha enyém lenne a probléma akkor megkeresném hol van és lecserélném.

Ennyivel később: egy év