Ubuntu 20-on még minden rendben volt, ám amikor importáltam a mentett profilt Ubuntu 22-n, eltűntek a bejegyzések a naptárból. Thunderbird 115.8 volt mindkét telepítés verziója. Naptárak vannak, látszanak, de nincsenek események. Exportálni sem lehet egyik naptárt sem, hibaüzenet nélkül eltűnik az exportáló panel. Megpróbáltam Baikal CalDAV-ra közzétenni de hasztalan, a Thunderbird szerint „Állapotkód: 409: Conflict”, mindegy, hogy Digest vagy Basic vagy Apache módban próbálom.
Tettem egy olyan kísérletet is, hogy Virtualboxban telepített Ubuntu 20 Thunderbirdjébe importálni a profilt, de ott leállt az importálás azzal, hogy a profil újabb verziójú a Thunderbirdnél. Frissítettem 115.8-ra, sikeres importálás, naptárbejegyzések nélkül. Időközben a Thunderbird frissült 115.9-re.
Kifogytam az ötletekből... Van arra mód, hogy a mentett profilból kinyerni valahogy a naptár adatokat?
Thunderbird naptárból eltűntek a bejegyzések
Az elmentett profilból sima másolással sem megy? (apt telepítéssel ~/.thunderbird/xyxyxyx.default-release/calendar-data helyre) Néhány sqlite fájl.
Ablakos
Ezt fejtsd ki nekem részletesebben légyszi, csak mezei felhasználó vagyok...
A mentés (profil export) egy .zip fájl, ami a legfontosabb mappákat tartalmazza. Kibontás után ebben megtalálható a calendar-data mappa. Az itteni .sqlite meg egyéb fájlokat írtam, hogy másolással kellene visszatenni a mostani profilba.
A TB aktuális profil apt telepítéssel az előzőekben leírt helyen, snap telepítéssel a home/user/snap alatt van.
(Az aktuális profil egyébként megnézhető a TB export funkció ablakban. Van ott egy link Open profil folder.)
Ide kellene bemásolni a mentésből a sqlite fájlokat. Hátha így működik.
Leállított TB mellett érdemes az ilyen másolgatás.
Á, oké, így már értem... Meg sem próbáltam kézzel másolni, gondolván, ha naptár megjelent, akkor valami más lehet a bibi – de megpróbálom, köszönöm szépen.
Varázslás, minden megvan!
Nagyon szépen köszönöm.