tenkes

tenkes , hogy egy Ubuntu 22.04 fut az alrendszeren és linux grafikus appokat lehet futtatni a W10 menüjéből (ikonból), mintha azok Windows programok lennének.

Na, akkor most telepíts WINE-t ama WSL alá és, próbáld ki, hogy lehet-e a virtualizált Linux alá WINE használatával windowsos programot telepíteni, aztán azokat úgy indítani windowsosnak látszó linuxos programokként, mintha windowsos programok lennének, miközben pedig tényleg, csak a WINE linuxosnak álcázza... 😃

Csak úgy poénból... 😃

klt Ha azt nem is, de lustasági faktorként felmerült bennem az Ubuntu Software Center, ne kelljen már annyit írogatni. 🙂

• klt válaszolt erre.

tenkes

tenkes Ha azt nem is,

Pedig de szép matrjoska baba lett volna! De ha nem, hát nem. Megértem 😉

Közben ment fel a Snap store és a Flatpak, így már mindent is lehet telepíteni.

• klt válaszolt erre.

tenkes Nincs is szebb, mit megsnapolt Ubuntu a Windows alatt! 😃

Én a Meld-et használnám WSL2 alatt, de meghal random. Double Commander megy. Remina megy. Több grafikus dolgot nem használok ott. A Meld nagyon hiányzik, és a WinMerge felülete nekem nagyon nem jön be. De sem snap sem flatpack nem kell.

Na, közben ledúrtam a WSL-t, de nem a WSL miatt. Egy szoftverrel nem boldogultam, nem tudtam indulásra bírni és közben annyiféle úton próbálkoztam, hogy magam sem láttam már át, mi van a gépen.
          A tűzfalam is megunhatta a cseszletést mert előzékenyen kiengedte a linux alrendszert, pedig én azt szeretem, ha kérdez. Gondolom én nyomtam félre valamit, de egyszerűen utólag nem találtam. Úgyhogy itt az ideje a W10-et is rendbe rakni, az utóbbi időben annak is lelkesen tekertem szét a lelkét, próbálgattam dolgokat.

• klt válaszolt erre.

tenkes Úgyhogy itt az ideje a W10-et is rendbe rakni,

Mondanám, hogy systemback.sh -r aztán gyí... 🙂
            De inkább csak részvétem!

klt Csak a legritkább esetben használok ilyesmit, inkább az adatokat mentem, mint a rendszert.
              Van lehetőség arra is W10 telepítőből, hogy csak a rendszert tegye újra az adatok, vagy akár az appok megtartásával, de ilyenkor teljesen gyalulni szoktam a régit és "gyárit" teszek fel.
              Jó alkalom arra, hogy a sok egyszer kipróbált, de igazából nem használt alkalmazástól, meg a bejegyzéseiktől megszabaduljak a játszós gépemen. (A fő gépre nem nagyon teszek olyasmit, ami nem kell.)
              Általában 2-3 óra alatt mindent felcuppantok, ami alapvetően kell rá, egy kis kikapcsolódás és szórakoztatóbb, mint nyomni egy visszaállítást mentésből. 🙂

• klt válaszolt erre.

tenkes a sok egyszer kipróbált, de igazából nem használt alkalmazástól,

Minden próba jellegű telepítés előtt csinálok snapshotot.

tenkes Általában 2-3 óra alatt mindent felcuppantok, ami alapvetően kell rá

Elkeffentett rendszer teljes visszaállítása a tökéletes állapotot konzerváló snapshotra 5 perc...
                Mondjuk, nem túl gyakran kell, normálisan sohasem, de ha kell, olyankor általában többször egymás után, mert éppen tesztelek valamit.