Lenovo ThinkPad T450 gép, 180 GB-os Intel SSD (FW: LUDi OPAL). Az SSD-n előzőleg Win XP vagy annál frissebb verzió volt, de az előző gazdája leirtotta. Kingston pendrájvról Ububtu 20.04 telepítés. Szépen lefut, de amikor kiírja, hogy most már futtathatom az Ubi-t, totál lefagyás, csak a kikapcsolás segített. Ez még nem nagy baj (bár közel 30 éves Linuxolásom alatt még soha nem volt fagyásom), kezdem az újratelepítést. Azaz kezdtem volna, de az SSD "elbújt" nem adott életjelet. Egyértelműen az SSD halt meg, két másik gépen is kipróbáltam.

1. kérdés: mi okozhatta? Esetleg belepiszkoltam valami rendszerpartícióba?
  2. kérdés: van-e esély az SSD megjavítására, javíttatására vagy egyből vegyek másikat?

Gobe54 Vegyél másikat! Ez most purcant ki. Nekem egy Kingston egyszer csak "satafirm" lett, aztán se előre, se hátra. Azt garanciában cserélte a Kingston, de vettem másikat, mert a RMA nem ment azonnal

Gobe54 Esetleg LIVE alól felcsatolva kipróbálni háttértárként működik-e.
      Én is azt mondom, itt a ragyogó indok és lehetőség egy nagyobb, gyorsabb SSD beszerzésére!

Gobe54 Köszi a linket, érdekes volt...
        De azt az SSD-t már réges-rég kidobtam.

tenkes
        Szinte biztos, hogy az lesz, de én megpróbálok mindent megjavítani, erről szól az életem, erről szólt a munkám is.
        Mottó: Mindent meg lehet javítani, csak nem biztos, hogy megéri.

klt
        Folyamatosan tanulok. Már azt s tudom, hogy "mijaza" RMA. 🙂