Szép napot!

Be kellene szereznem 4...6 kamerás biztonsági kamerarendszert. Minimálisan 4 kamerára mindenképp szükség lesz, de jobb lenne, ha lehetne 6.
Azt láttam, hogy a DVR-ek általában valami Windows-only izével kezelhetők, némelyikhez jár valami Androidos app is.
Nagyon fontos, hogy miután beállítottam, nehogy csak valami ütöm-vágom kft. felhő szolgáltatásán keresztül tudjam megnézegetni a ház körüli kamerák pillanatnyi képét, hanem az eszköz közvetlenül szolgáljon ki!
Jó lenne, ha a menedzseléséhez nem kéne Windows-only szoftver, mert akkor nem kéne valami lopott Windows-zal tekergetnem. LInux alól is lehessen piszkálni, pl. böngészőből.
Nem volna baj, ha nem kerülne csillióba (nem elvárás valami 4K 60fps, 12..15 fps fullHD kameránként untig elég lenne)
Van valakinek tippje, hogy mely gyártó milyen típusa(i) felé kellene nézelődnöm?

Fehér folt nekem a terület, szóval, ha valamit nem kérdeztem meg, vagy XY probléma Y-ját akarnám megoldani, értekelem a figxlemeztetést is.
A cél az, hogy ha valaki bemászik a kerítésen, és illetéktelenül művel valamit a ház körül, le lehessen buktatni.
Ha pedig a kutya ugrik kifele, akkor őt is szeretném lebuktatni, hogy a kerítés mely szakaszán teszi ezt.

Köszönöm előre is!

Szerintem itt nem a Windows, meg a Linux a fontos. Csak az, hogy pontosan mire kell az a biztonsági kamerarendszer. Ha tényleg egy belső hálózatos rendszer kell, éjjellátó IP kamerákkal, NVR-el, külső eléréssel, akkor arra számtalan megoldás van 1-2 százezres kategóriától. Persze itt is, mint mindenhol szünetmentes tápellátás az igazi lényeg. Ha az nincs, akkor kb. a biztonsági szó nyugodtan zárójelbe is tehető és marad a megfigyelés. Arra meg az ipari megoldás nem lenne költséghatékony, így egy egyszerű telóról kezelhető wifi, akkus kamera is lehet megoldás. Ha mozgást lát, rögzít a felhőbe, vagy akár saját tárhelyre is és üzenetet is küld.

• klt válaszolt erre.

tenkes UPS van, a szerveremet védi, terv szerint a DVR-t is ráteszem. Ez eddig rendben.
    De nem vagyok előrébb.
    A leghatározottabban nem akarok olyat, hogy "regisztrálni" kelljen valahova.
    Viszont, ha létezik olyan, aminek a menedzseléséhez nem kell Windows, inkább azt választanám.
    Nekem nincs Windowsom, nem hogy három 🙂

tenkes Ha mozgást lát, rögzít a felhőbe

Ha mozgást lát rögzít, eddig OK. Felhő felejtős, házon belül akarok tartani mindent.

klt
      https://zoneminder.com/
      https://www.onvif.org/
      Megfordítottam a dolgot, mert lehet, hogy itt is a gombhoz kell keresni a kabátot. Ha jól értem egy saját szoftveres rendszer kell (ezt nyilván nem lenne egyszerű házilag összeütni), viszont közbenső szolgáltató (gyári is) kizárásával Linux alóli (böngésző?) elérési lehetőséggel.
      Ezzel viszont teljes homályban vagyok.

• klt kedveli ezt.

Bigyó bácsi Vettem egy "kínai gagyi wifis ip kamerát".
      Kaptam hozzá "alkalmazást" Androidra.
      A telefonról tudom nézni, forgatni, tán zoomolni is. Amíg az itthoni wifin vagyok. A távoli eléréshez fel kéne regisztrálni a kamerát (meg magamat) egy kínai felhőbe... na ezt nem próbáltam meg.

Linuxos gépről is el tudtam érni, bár csak nézegetni lehetett, forgatni, zoomolni nem.
      Sőt, ehhez kellett egy "kernelparaméter" a kamerának: tisztára mint a Linuxban: bootoláskor ha ott volt a konfig-módosító parancs az SD-n, akkor magára húzta, és ... egy újraindulás után már tudtam böngészni.

Ez már jó egy éve volt, tisztelt bíróság, többre nem emlékszem. 🙂

ja, ezt megnéztem most: V380 a kamera "típusa".

• klt kedveli ezt.

Köszönöm, most legalább van pár értelmes keresőszavam.
      @mester , típusra emlékszel?
      Mi volt az a "kernel paraméter"?

Kösz mindent!

Na ugye, milyen rosszul emlékszem...
      Elővettem a kamerát, és minden stimmel, kivéve a wifit. Ez vezetékes (mindig gyűlöltem a wifit).
      A kernelparamétert akkor neten találtam, tán rálelek újra.