Azt hiszem erre már új témát kell indítani. Tehát van a systemback.sh script. Ennek vakkan kapcsólói milyen fúnkciót szeretnék végezni. A javasolt oldal alapján csináltam egy mentes.sh scriptet ami jelenleg a próbákig a ~/home/marta/Dokumentumok könyvtárban van. Ha belépek a könyvtárba és beírom mentes.sh a parancs nem található bár a tulajdonságnál beállítotam, hoy futtatható. Ha a fájls-ban jobb klick "Futtatás programként akkor elindul" Ha promptnál elkezdem gépelni me+tab nemadjaki a mentes.sh.
Mitcsinálok rosszul ill mit nem csináltam meg. Köszönöm

• klt válaszolt erre.
  • KiralyMarta Nem, a könyvtárnak ily módon nincs köze hozzá. Ha csak simán beírsz egy nevet, akkor a PATH-on keresi a parancsot, de azon nem szerepel ez a könyvtár, így nem találja meg a szkriptet. A ./ azt jelenti, hogy a jelenlegi mappában keresse a fájlt, ne a PATH-on.

meskobalazs
    Köszönöm a választ. ./mentes.sh működött. Ez csak azért kell mert nem olyan könyvtárban van ami rejtett azaz ./-al kezdődik? Az sh mentes.sh syntaxis hibát dob: "do" mi a külömbség a két indítás között?

KiralyMarta Nem, a könyvtárnak ily módon nincs köze hozzá. Ha csak simán beírsz egy nevet, akkor a PATH-on keresi a parancsot, de azon nem szerepel ez a könyvtár, így nem találja meg a szkriptet. A ./ azt jelenti, hogy a jelenlegi mappában keresse a fájlt, ne a PATH-on.

• klt kedveli ezt.

KiralyMarta Ennek vakkan kapcsólói

A kutya mindenit!
      🤣

(Bocsi, ezt a labdát muszály volt leütnöm 🤣 )

Ennyivel később: 14 nap