Sziasztok!
Sok ezer évvel ezelőtt (Hardy időszak) csatlakoztam hozzátok. Majd évekig voltam nagy örömmel felhasználótok. Aztán hosszú szünet, mert más rendszereket használtam. (El is felejtettem a felhasználónevemet, és a jelszavamat is Most nemrég lett egy új laptopom. Amolyan tabletté kiforgathatós képernyőjű. Próbáltam rá több disztrót is, és végül nagy örömömre az Ubuntu 24.04 volt az első, ami alapból automatikusan elforgatta akár még állóra is a képernyőt. (Live-ban) Ezen felbuzdulva telepítettem is. Aztán most nagy bánatomra már pont ezt a ficsőrt nem is tudja. Csak tudnám, hova lett? Vagy hogyan lehetne ezt visszavarázsolni.
Hálás lennék, ha tudnátok ebben segíteni!
Millió köszönet!
Pali
Kijelző automatikus elforgatása
Talán valami frissült a telepítés alatt, aminek a te szempontodból nem lett volna szabad.
Próbáld meg a rendszert az internettől elvágva telepíteni. Ha úgy a rendszer első indításakor még megvan a kívánt funkció, akkor valahogy készíts egy mentést a rendszerről és csak ezt követően szépen egyesével próbáld ráengedni hiányzó (nyelvi) csomagokat és a frissítéseket...
Sziasztok!
Köszönöm Csuhas32 javaslatát!
Nagy nehezen rászántam magam most hétvégén az újra telepítésre, de sajnos nem jártam sikerrel. Net nélkül telepítettem, és mire újra indítottam, még frissítenem sem kellett, már el is tűnt az automatikus elforgatás lehetőség.
Mit tudnék még tenni?
Előre is köszönöm a javaslatokat!
Pali
Nagyon köszönöm a segítséget!
Végül megoldódott. Úgy érzem teljesen láma vagyok.
Az úgy történt, ... Szóval vicces, de röviden a lényeg:
Ha a jobb fölső ikonokra kattintok, akkor ugye előjön:
akksi százalék, kikapcsol, fényerő, hangerő, és alattuk a '"nagy gombok"
wifi, bluetooth, stb. És Én ugye itt kerestem az "auto Rotate"-ot.
A szépség az egészben az, hogy még mindig nincs itt....
De ha kihajtom a kijelzőt, máris megjelenik. Ergó csak kihajtott billentyűzettel érzékeli a forgatást.
De akkor érzékeli, és akkor a jobb felső "nagy gombok" között meg is jelenik.
Lehet nem is kellett volna az újratelepítés? Nem tudom.
Mindenesetre ilyen fura gépem még nem volt!
De baromi jó, hogy végre van olyan linux, ahol ez működik!
Mégegyszer Örök hála!
P
Thx!