Segítség kéne mert nem csak kezdő de feledékeny kezdő is vagyok. Van egy install.sh fájlom amit futtatni szeretnék. az eszembe jutott azért nem tudom futtatni mert a könyvtár nincs a path-on, ezért a teljes útvonalat beírtam a futtatáshoz. De van rövidebb megoldás a ponttal de nem emlékszem hogy működik.

• csuhas32 válaszolt erre.
  • KiralyMarta Itt úgy tanultam, a pont előtte azt jelenti, hogy abban a könyvtárban keresi, ahol éppen a terminállal állsz.
    Tehát az 1.sh a /home/marta/szkriptek könyvtárban van.
    Bárhol állva a terminállal a /home/marta/szkriptek/1.sh paranccsal tudod futtatni.
    Ha a terminállal a /home/marta/szkriptek könyvtárban állsz, azaz a terminálban ezt látod:
    felhasználónév@gépnév:~/szkriptek$
    használhatod a ./1.sh parancsot.
    Illetve, hogy még bonyolítsuk, ha a /home/marta-ban állsz a terminállal, akkor a ./szkriptek/1.sh is működni fog.
    Érthető ez számodra így?

KiralyMarta Itt úgy tanultam, a pont előtte azt jelenti, hogy abban a könyvtárban keresi, ahol éppen a terminállal állsz.
    Tehát az 1.sh a /home/marta/szkriptek könyvtárban van.
    Bárhol állva a terminállal a /home/marta/szkriptek/1.sh paranccsal tudod futtatni.
    Ha a terminállal a /home/marta/szkriptek könyvtárban állsz, azaz a terminálban ezt látod:
    felhasználónév@gépnév:~/szkriptek$
    használhatod a ./1.sh parancsot.
    Illetve, hogy még bonyolítsuk, ha a /home/marta-ban állsz a terminállal, akkor a ./szkriptek/1.sh is működni fog.
    Érthető ez számodra így?

csuhas32 a pont előtte azt jelenti, hogy

Pontosítsunk...
      Egyetlen pont a hidden file jelzése, a program indítása az aktív könyvtárból, - jól írod - a "pont per".

Ennyivel később: 14 nap