• [törölve]

Korábbi chromebookomra, -ami már régen nem kap frissítést-, feltettem a Chrome OS Flexet. Grafikája, kinézete, felépítése szinte pontosan megegyezik az eredeti chromebookkal. Gyors, talán gyorsabb is az eredetinél. De van probléba is. Péndául nincs hang. És van hiányosság is. Nincsen Google play áruház.
Remélem tudtok segíteni és természetesen én is szívesen válaszolok azokra a kérdésekre, amiben ezügyben én tudok segíteni.

• [törölve]

csuhas32 A Debian is megmaradt. Indíthatom a Debian linuxot, vagy indíthatom a Flexet. A lényeg, hogy most mindkettő frissül, és nagy a biztonság.

• [törölve]

a mester Az is meglesz, ha majd meglesz a Google Play áruház.

[törölve] most mindkettő frissül, és nagy a biztonság.

Nevezd ismét kellemetlenkedésnek, de attól, hogy fent van, még nem lesznek biztonságosabbak bármely másik OS-nél.

[törölve] Azt írtad: nagy a biztonság. Itt írtad, ebben a topikban.
        Én meg szerényen megjegyeztem, (amire a másik topik is kifutott), hogy a biztonság egyáltalán nem az oprendszertől függ.

a mester
        Próbálom követni az elméletet. Tehát ha van egy cég, mely abból (is) él, hogy eladja a rólad megtudott információkat és neki van nagyjából két azonos rendszere, melynek használatához el kell fogadnod az EULA-t, amiben mondjuk benne van, hogy ezt-azt begyűjtünk rólad és van egy böngésző, ami csak ezekre a rendszerekre telepíthető és nem küldi haza azt rólad, amit a rendszer már hazaküldött, akkor ez a világ legbiztonságosabb böngészője.
        Hááát izé.
        Jó lenne ez a világ legbiztonságosabb rendszere és böngészője önfelmentésnek, de félek, marad a macerás felelősségvállalás.

• [törölve]

csuhas32 Ebből a kukkot sem értettem.
          Közben rájöttem, hogy ennek a topiknak a témája nem tartozik az ubuntu tárgykörébe. Ki kellene törölni.

[törölve] Ebből a kukkot sem értettem.

Megpróbálom neked magyarról-magyarra lefordítani: Ha ne adj Isten a Google által biztosított rendszerek nem teljes mértékben biztonságosak, akkor a kizárólag azokra telepíthető böngésző sem lehet az.

• [törölve]

Miért nincs méb bezárva ez a topik? Kértem!

[törölve] Nem tudom, találtál-e egy moderátort, akit tényleg megkértél.
              De a topik tanulságos, kár lenne bezárni.
              Pár nap alatt elsüllyed, senki nem fog rá emlékezni.

• [törölve]

Kérnémszépen lezárni a topikot!

[törölve]
                OFF
                Van itt egy olyan, hogy 'Jelentés' vagy ilyesmi. Szerintem azt érdemes megnyomni és ott írni meg az ilyen óhajt. Az én hozzászólásom mellett is találsz ilyet a három pontra kattintva, az se baj, ha azt jelented fel. Arról valószínűleg kapnak valamilyen értesítést (talán emailt) a modik, a hozzászólást kisebb eséllyel olvassák. Aztán türelemmel ki kell várni, milyen döntés születik.
                Azzal, hogy folyton hozzászólsz, életben tartod a témát, pedig ha nincs benne interakció, meglehetősen hamar magától is elmerül a feledés tengerében.