Üdv mindenkinek! Az Alcarte menüszerkesztővel kicsit átszabtam az Alkalmazások menüt, mivel volt ey két progi, ami olyan menüelemeket hozott létre, ami nem jött be. Most azt vettem észre, hogy sikerült a programok hozzáadása menüelemet is eltüntetnem és érdekelne, hogy ezt hogy lehetne visszahozni. Elsőre hiba nézem ezt a menüátszabó progit, nem látom benne ezt. Ilyen szempontból azt sem értem, hogy miként tüntethettem el ezt a cuccot. Előre is kösz a tanácsokat!

Jobbklikk a menün és menü szerkesztése. Annak a menüelemnek kb. ezek az adatai: Típus: Alkalmazás Név: Programok hozzáadása Parancs: /usr/bin/gnome-app-install

AttilaKösz! :) Sokat segítettél, hogy megadtad a csomag valódi nevét. Ebből jöttem rá, hogy nem is volt fennt ez a csomag a gépen. Felraktam, most már itt van és működik. Ami rejtély számomra, hogy hogy a fenébe szedhettem le ezt a csomagot, mivel ilyen véletleneket nem szoktam ejteni. Főleg mivel már régóta benne vagyok az infó szakmában. Igaz, hogy linux-ban még azért kezdő vagyok a többi oprendszerhez képest.

GoRienHogy milyen csomagokat mikor telepítettél/távolítottál el azt megtalálod a /var/log/dpkg.log dpkg.log.1 (korábbi) dpkg.log.2.gz (még korábbi adatok, és már tömörített) és így tovább fájlokban. Grafikus felületen böngészhető ez, ha Rendszer/Adminisztráció/System log programban megnyitod (File/Open) az említett dpkg.log fájlt.

AttilaÚjból köszönöm! Ahogy a log-ot elolvastam, rájöttem, hogy mi történt. Néhány hete, amikor a menüt is szerkesztettem, tartottam egy nagy takarítást, amikor leszedtem a nem használt különböző próba céljából telepített progikat. Hogy hogy került bele ez is azt nem tudom, de szépen letakarítottam a rendszerből. Kicsit óvatosabbnak kell lennem és jobban meg kell ismernem a rendszer felépítését. Kb. más rendszereknél, amikor egy user "rendszerhibával" találkozik, mindig az szokott az első kérdésem lenni, hogy mit csináltál? Na itt is ez merült fel magammal szemben. ;) Tanulni kell, ha nem akarom elkezdeni az átlag userek életét épp linux alatt! ;)

Ennyivel később: 10 hónap

Üdv. Nekem sikerült eltüntetnem azt a részt a panelről, amire kis ikonja van az amsn,skype,gdesklet,hálozat stb.., ott az óra melett és nem tudom h melyik az. Hogyan lehet visszahozni????? :S

AtalaÜdv! Ha arra gondolsz, amire én gondolok, hogy eltüntetted ;), akkor jobb klikk a panelen -> "hozzáadás a panelhez" -> és a segédprogramok résznél az "értesítési terület"-et kell hozzáadni! Nálam néha elsőre nem jelenik meg minden ikon, miután hozzáadom a panelhez (gyakran átrendezgetem a panelem/paneleim... mikor mennyi van :), de egy ki/bejelentkezés után jó lesz (elvileg). Sok sikert! AmperHunter

Ennyivel később: 6 hónap

AttilaÉs a Helyek menü elemeit hogyan kell szerkeszteni? arra ez a szerkesztési mód nem működik és nekem onnan tűnt el pár hivatkozás... **** ezt nem hiszem el! órákig kerestem a választ, mondom ha nem találom megkérdem... percekkel utána meg is találtam amit előtte sehol :D 1. megnyitod a mappádat 2. bal oldalt látod a könyvjelzőket.. 3. oda be kell húzni csak a mappát a többi közé

Ennyivel később: 14 év