Jelenleg 22.04.4 LTS Ubuntu van a gépen. Ezen az oldalon ( https://fridge.ubuntu.com/2024/08/30/ubuntu-24-04-1-lts-released/ ) azt írják 24.08.30-án meg jelent a 24.04.1 verzió. Ezzel majd közvetlenül frissíthetem a meglévő verziót? Jelenleg a frissítés kezelőben be van állítva az LTS kiadás frissítése értesítése, de még nem kaptam meg. Valószínű már nem frissíteném a nyaralás előtt, ez inkább csak érdeklődés.

• Htibi, csuhas32 és sömike válaszolt erre.
  • KiralyMarta Frissítheted. A frissítéskezelő nem jelzett véletlenül a tavasszal, hogy van újabb LTS, és akkor valamiért „kinyomtad”, azóta meg nem jelez. Egyébként meg mindegy, ha jelez, ha nem, frissíthető. (De kényelmesen ráérsz bármikor, akár a következő években, mert a 22-es is még egy darabig élő és használható rendszer lesz.)

KiralyMarta Frissítheted. A frissítéskezelő nem jelzett véletlenül a tavasszal, hogy van újabb LTS, és akkor valamiért „kinyomtad”, azóta meg nem jelez. Egyébként meg mindegy, ha jelez, ha nem, frissíthető. (De kényelmesen ráérsz bármikor, akár a következő években, mert a 22-es is még egy darabig élő és használható rendszer lesz.)

KiralyMarta Szerintem azért van annyira okos a rendszer, hogy nem mindenkinek egyszerre jelenik meg a 24.04-re való frissíthetőség lehetősége. Rendszerenként akár több gigabájt letöltését igényelheti a művelet, ha mindenki egyszerre cuppanna rá a szerverre, az nem biztos, hogy jó lenne.
      Ugyanolyan okostelefonom van mint az asszonynak, mégis a két eszközön akár több nap késéssel jelenik meg, hogy új Android érhető el.

Ha terminálból indítod, akkor biztos megcsinálja már most is.

Szerk: De jó hogy szólsz, a Letöltés oldalon nálunk még 24.04 linkek vannak, nem is mutatnak sehová.
      @Htibi @meskobalazs @Phace @hepaly
      Kérek szépen egy 24.04.1-re igazítást! Köszönöm!

csuhas32 Szerk: De jó hogy szólsz, a Letöltés oldalon nálunk még 24.04 linkek vannak, nem is mutatnak sehová.
        @Htibi @meskobalazs @Phace @hepaly
        Kérek szépen egy 24.04.1-re igazítást! Köszönöm!

Már kiigazíthatnád te is. :-D

(Arról nem is beszélve, hogy nekem nincs jogom szerkeszteni, mióta ez az új csoda működteti az oldalt.)

Htibi (Én mindig úgy csinálok, mintha lenne jogod, aztán egyszer lesz is.)

KiralyMarta
          Kedves KiralyMarta!
          Én bizony frissítenék még nyaralás előtt! Sokkal jobb úgy pihenésre menni, hogy bizton tudom: otthon a rendszerem a lehető legfrissebb állapotban nem csinál semmit. Persze ha a frissítés balul ütne ki, akkor már én is vakarnám a fejem. Végső esetben a nyaralás lemondása/kihagyása is elfogadható.

Phace Félig, a sima oldal már reggel elkészült, az egyéb letöltések valóban kimaradtak.

meskobalazs

Igen, én csak az egyéb letöltések részt csináltam.
              A lényeg, hogy már jók a linkek. 🙂

Htibi A frissítés kezelőben be van állítva hogy a hosszútávú frissítéseket jelezze, nem emlékszem, hogy elutasítottam, azt gondoltam más se tartja stabilnak ezért nem ajánlja fel.

sömike
              Kedves sömike!
              Mit gondolsz arról, hogy mégse frissítek, de hogy biztonságba legyek kikapcsolom a gépet, nem szerver (kecske, káposzta).

csuhas32 Köszönöm a jó választ és a további intézkedést, nem akartam felfordulást okozni. Most Htibit jelölöm Ö volt a gyorsabb.

Nekem tegnap meg volt. Most ismerkedek vele, Google online fiókba nem lép be... Eltűntek az ikon képek, próbálom rendbe rakni, de nem enged képet adni az ikonnak..

Ennyivel később: 15 nap