lala2
Igen addig jó, amíg letöltöm, kicsomagolom és keresem, hogy hol az indítható fájl... 🙁

warp

Kinyitás után ez van (részlet)

warp
      Igen ... Én is így állítottam be letöltés előtt. (A magyar nyelvű Thundebirdet tölti le.)

• warp válaszolt erre.

warp
        Szerintem nem szükséges - ezt az utóbbit nem telepíted csak indítod.
        De ha a régi telepített Thunderbird nem jó/használhatatlan, akkor törölheted is.

warp A „kinyitás” az nem tudom pontosan mit jelent az én fogalmaim szerint, lehet, hogy csak belekukkantás?
        Kicsomagoltad?
        A kicsomagolt thunderbird nevű könyvtárba kellene belépni (ott ahová kicsomagoltad, azt egyelőre nem tudjuk hol van, de nem is lényeges, ha te megtalálod) és a képernyőképeden is látható thunderbird nevű fájlra rákattintani (egyet esetleg kettőt, attól függ nálad hogyan van beállítva a rendszer) és máris viharos sebességgel el kellene induljon a madarad.
        (Esetleg még futtatási jog kellhet a thunderbird fájlnak, de nem hiszem, mert már a tömörített állományban is látok a sorában x-et.)

• warp válaszolt erre.

warp Jelenleg jól működik.

Ez a lényeg, bár nem értem, ha külső tárolóból telepítetted, akkor minek a letöltött és kicsomagolt állomány, valamint megakadt a szemem a bionic-on, bár lehet, hogy neked még az van.
          Azért ezt a linket még itt hagyom, hátha a téma olvastán valakinek jól jön: https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/ubuntu/ppa

• warp válaszolt erre.
            • Szerkesztve

csuhas32

~$ lsb_release -a
            No LSB modules are available.
            Distributor ID:	Ubuntu
            Description:	Ubuntu 18.04.6 LTS
            Release:	18.04
            Codename:	bionic

Igen, remekül működik immár közel 7 éve. A Mozilla team ppa-s oldalát utoljára találtam meg a sok keresgélés után.

Csak megjegyzésként: elég új fejlemény, hogy a Release kiadás az ajánlott, a Thunderbird 89, 102, 115 és 128 esetén csak az ESR változat volt javasolt. A 136-os az első ajánlott kiadás a Release csatornán. Erről volt hivatalos blogbejegyzés is: https://blog.thunderbird.net/2025/03/thunderbird-release-channel-update/

Hogyan válthatok éves frissítésről havi frissítésre (ESR-ről Release-re)?

Jelenleg csak kézi telepítéssel válthat a Release csatornára a Thunderbird letöltési oldaláról. Az egyéb telepítési források, például a Windows Store, a harmadik féltől származó webhelyek és a különböző Linux-csomagok, többek között a Snap, és a Flatpak csomagok, a jövőben a Release verziót is tartalmazni fogják.

meskobalazs a következőre módosította a címet: Thunderbird ESR.