Sziasztok! Az asztalon a felső panelra kiraktam egy classic menüt, de amikor lenyitom a "Helyek" -et, akkor az ott megjelenő opciókból akárhová kattintok nem nyílik meg az ablak. Nem nyitja meg sem a dokumentumokat, se a képeket, se a letöltéseket ...stb. Van valakinek ötlete mi lehet a probléma? Esetleg hogyan lehet ezt orvosolni?
Itt a kép melyik menüre gondoltam.
Előre is köszi a segítséget!

• csuhas32 válaszolt erre.
  • Peet19
    Jobb katt. a mappára -> Megnyitás ezzel -> Egyeb alkalmazás
    Kiválasztod mivel nyissa meg -> Beállítás alapértelmezettként.
    ?

Peet19 Ennyi információból még csak megkísérelni sem lehet reprodukálni a hibát.
    Annyit látunk a képernyőképből, hogy ez (talán) egy Debian.
    Könyörgöm:
    Milyen rendszer, milyen felület?!
    Mivel a 'Helyek' alatt lévő elemeket a rendszer szerintem valamilyen fáljkezelővel szokta megnyitni:
    Mi az alapértelmezett fájlkezelőd?
    Mi az alapértelmezett Menü?
    Szerinted az alapértelmezett fájlkezelődet próbálja használni a rendszer a 'Classic menü'-ben? Ha nem, akkor mit?

Igen, Debian12 Mate környezettel. Átállítottam az alapértelmezett fájlkezelőt Dolphin-ra. Most már működik a "Helyek" menüből az ablakok megnyitása. Viszont ami az asztalon van mappám az teljesen más fájlkezelővel nyitja meg. Azt hogy tudom megnézni hogy melyik fájlkezelőt használja? Jó lenne beállítani hogy egyfajta fájlkezelőt használjon a menüből is és az asztalról is.

Peet19 Amikor megnyitott valamit egy adott fájlkezelővel, akkor annak a fájlkezelőnek van menüje, abban Súgó (Help), általában az alatt pedig egy (About) menüpont a legutolsó.

Peet19
      Jobb katt. a mappára -> Megnyitás ezzel -> Egyeb alkalmazás
      Kiválasztod mivel nyissa meg -> Beállítás alapértelmezettként.
      ?

Sikerült minden 🙂 Köszönöm a segítséget 👍

Ennyivel később: 14 nap