Sziasztok!
Meg szerettem volna nyitni egy nagyom nagy méretű tömörített (tar.gz) archívumot. A kurzorból egy halványszürke négyzet lett, nagyon fagyott a gép, alig tudtam kilőni a futó programokat. Nem tudtam leállítani vagy újra indítani. Ezért power gombbal állítottam le e gépet. Azóta nem tudom elindítani az Ubuntut.
Indítás után lemezellenőrzést kezd, amit nem fejez be, hanem jön a fekete képernyő a következővel:
You are in emergency mode. After logging in, type "journalctl -xb" to view system logs, "systemctl reboot" to reboot, "systemctl default" or "exit"to boot into default mode.
Press Enter for maintenance

Újra telepítettem az Ubuntut, de továbbra is a fentieket kapom indulás helyett.
Ha az entert megnyomom tudok beírni parancsot. A journalctl -xb -re rengeteg számomra értelmezhetetlen sort ír ki. Az egyik a MDS cpu bug present and SMT on, data leak possible.

Tudtok tanácsot adni a folytatáshoz?

Köszönöm előre is.

• csuhas32 válaszolt erre.
  • K.I. Újratelepítettem az Ubuntut

Hacsak nem valami ettől is nagyobb hardverhibával van dolgunk, akkor az első tippem, hogy valamelyik partíción megsérült a fájlrendszer és ezt az újratelepítéskor nem formáztad, hanem változatlan formában csatoltad az új rendszerhez, ezért ugyanazt a hibát kapott amit az előző telepített rendszer indítási kísérletének esetén.
    Milyen partíciók voltak az újratelepítés előtt és milyenek vannak most, mi történ velük az újratelepítés során?
    Én indítanék egy live rendszert és körülnéznék, mi a helyzet, aztán elindítanám a GPartedet és az összes partícióra sorban ráküldenék egy javítást, hátha...

K.I. Újratelepítettem az Ubuntut

Hacsak nem valami ettől is nagyobb hardverhibával van dolgunk, akkor az első tippem, hogy valamelyik partíción megsérült a fájlrendszer és ezt az újratelepítéskor nem formáztad, hanem változatlan formában csatoltad az új rendszerhez, ezért ugyanazt a hibát kapott amit az előző telepített rendszer indítási kísérletének esetén.
    Milyen partíciók voltak az újratelepítés előtt és milyenek vannak most, mi történ velük az újratelepítés során?
    Én indítanék egy live rendszert és körülnéznék, mi a helyzet, aztán elindítanám a GPartedet és az összes partícióra sorban ráküldenék egy javítást, hátha...

Nagyon jól látod, ezt történt. Három partíció volt, amiből az egyik a /home, amit változatlanul szerettem volna csatolni. A másik a gyökér, a harmadik a swap. Utolsó kettőt töröltem, formáztam, rátelepítettem az új Ubuntut.
    Próbálom a GPartedet a változatlan partíción.

GParted után elindult az Ubuntu.
    Nagyon szépen köszönöm.

K.I. a következőre módosította a címet: You are in emergency mode.. - és nem tudom elindítani az Ubuntut - Megoldva.
    meskobalazs a következőre módosította a címet: You are in emergency mode.