Kevés a helyem, és sok a nem használt program. Egy részüket a szoftvertelepítő alkalmazással le tudtam törölni. Más részüket a synaptickkel tudtam törölni. Majd syszemback és máris rengeteg hely szabadul fel. De nem minden. Van amiket nem találok meg se itt, se ott. Tudnátok egy harmadik módszert ajánlani?
Linux Mint: nem használt programok törlése
yqzx Első megközelítésben valami egyéb problémád van.
Nem tudom logikailag összerakni, amit leírtál.
Töröltél programokat (mindegy, hogy mivel), -> aztán Systemback és lett helyed
Na ez utóbbi nem passzol az előbbihez.
A Sysstemback visszaállítja a rendszeredet egy előbbi állapotra. Tehát elvileg visszarakott mindent, amit előtte letöröltél. :-)
Vagy a visszaállítási pontod egy jóval régebbi állapotnak felelt meg, amikor még nem volt „tele” a rendszered. Ekkor viszont az előtte töröltem ezt-azt szintén fölösleges volt, mert a visszaállításkor úgyis ment volna a levesbe.
yqzx
Ha van olyan telepített alkalmazásod, amelyiket egyik dpkg-s csomagkezelőben sem találsz,
(nem .deb telepítésűek) akkor Mint esetében valószínű flatpak telepítésűek lesznek.
flatpak list
parancs kimente megmutatja melyek ezek.
Ennek megfelelően terminálból törölhetőek.
Ha gyorsan fogy a felhasznalható lemezterület nagysága, megnézném a
/var/log konyvtár (mappa) méretét - hogy GB nagyságrendű-e?
Mert azt töröljem?
- Szerkesztve
yqzx Azért arra kíváncsi lennék, hogy a programok kiirtása után, mikor ismét megtelik a lemezed, akkor mit fogsz csinálni. Akkor majd keresel egy „rendszertörlő programot”?
Az általad elhagyott vonal rövid időn belül telerakja az általad most felszabadított helyet is. Na, akkor lesz majd érdekes, illetve nem is lesz az, hiszen egy teljes rendszertörlés könnyedén megoldja.