Sziasztok.
Letöltöttem az App center-ből a Micropolist. De sajnos nem tudom elmenteni a várost.
Két kérdésem van.

1. Tudd-e valaki megoldást erre?
  2. Hol lehet ezt a hibát jelezni?
    Amit eddig tettem :
    -Megkérdeztem erről a Copilot-ot és a Gemini-t. Javasolták a sudo-jogú indítást, és azt, hogy csináljam terminálból, a második annyiban bejött, hogy több infóm lett, de a sudo jog nem hozott eredményt. Megnéztem pár játék videót a you-tube-n , hátha rosszul csinálom a dolgot. Viszont a terminálos képernyőfotót feltöltöttem a Gemini-nek. Elmondta, hogy szerinte mi a baj.
    -Az app centerből ellátogattam a "fejlesztő web oldalára" de a legtöbb link hibás, feltört meg ilyesmi. https://wiki.laptop.org/go/Micropolis.
    A képernyő képek:
    Így indul a terminálból:

Ezek a hiba üzenetek ha menteni próbálom a játék állását:

Illetve a Gemini válaszai.

A válaszokat köszönöm szépen előre is.

LaserPanda
    Szia!
    Csak egy kósza ötlet. - Ennek a parancsnak mi a kimenete?
    echo $XDG_SESSION_TYPE
    Ha wayland, akkor válts át x11 munkamenetre, és úgy próbálkozz.

lala2
      Megpróbáltam. :-) Igen wayland volt a válasz. Bár én nem, de a net tudta a választ. Kiléptem, aztán a fogaskerék alatt átállítottam az x11 munkamenetre. De nincs változás.

Köszönöm a segítséget Rowon és lala2. :-)
      Illetve bárkinek a figyelmet, aki szánt annyi időt a problémámra, hogy elolvassa.
      A debian csomagról fogalmam se volt. De, hogy direkt kerestem meglett. Igen közben már megtanultam, hogy az app center a snap-ot részesíti előnyben. A 13 éves bejegyzés hasznos volt. Az ott leírt probléma a debian csomagban még fennáll. A snap csomagnál nem ez a baj mert ott létrehoz egy külön könyvtárat a home mappában. Közben már azt is feltaláltam, hol fogom jelezni a dolgot, a githubon találtam egy ubuntu/ app center részt.