OFF
Valaki00 Debian alapú, a linux egy fajtája ez is
Szerintem a Google (cég, vállalat) Chrome OS-én alapul, ami Linux kernelre épül. Szóval, igen, a Linux egy fajtája ez is.
(Csak lehet, hogy nem nyílt forráskódú, hanem [részben?] zárt.)
A Debiannal akkor találkozhatsz ezt a rendszert futtatva, ha (azt hiszem a fejlesztői módban) feltelepíted (vagy engedélyezed, ilyesmi).
Arra emlékszem, hogy ilyenkor lesz egy Debianod, ami egy dobozban (konténerben) fut és csak korlátozott jogai vannak, nem fér hozzá például a lemezekhez, szóval nekem nem nagyon jött be ez a dolog.
Ettől persze még ideférhet a téma.
ON
Nincs Chromebookom és el nem cserélném a Debiant egy ilyen rendszerre, de én is megkérdeztem az MI-t, nekem elsőre ezt válaszolta:
Lehetséges, hogy a ChromeOS Flex azért számol vissza, mert az eszköz hardvere, konkrétan egy zárolt vagy inkompatibilis Trusted Platform Module (TPM), hibát okoz, vagy egy fontos frissítés kerül kiadásra. A probléma megoldásához megpróbálhatja deaktiválni a TPM-et, vagy megvárni, amíg a frissítési visszaszámlálás befejeződik, bár a TPM hiba a későbbi bejelentkezések során is fennállhat.TPM-mel kapcsolatos problémákZárolt TPM: Ha az eszközén van TPM, akkor lehet, hogy zárolva van, ami a visszaszámlálást okozza.Inkompatibilis hardver: Bizonyos esetekben az eszköz hardvere inkompatibilis lehet a ChromeOS Flex-szel, ami váratlan viselkedést okozhat.A visszaszámlálás kezeléseTPM deaktiválása (ajánlott): Ez a leginkább ajánlott megoldás, ha biztonsági okokból nincs szüksége a TPM-re. Részletes utasításokért látogasson el a ChromeOS Flex Súgóoldalára a TPM használatáról.Várja meg a visszaszámlálást: Megvárhatja, amíg a visszaszámlálás véget ér, és csak ezután próbálhat meg bejelentkezni.Fontolja meg a tiszta telepítést: Ha a visszaszámlálás megkezdése előtt gyári alaphelyzetbe állítás történt, a ChromeOS Flex tiszta telepítése megoldhatja a problémát, ha a probléma a visszaállítás során sérült adatokból ered.Fontos megjegyzésA Google ChromeOS Flex súgódokumentációja szerint, ha deaktiválja vagy megkerüli a TPM-et, a hiba a következő bejelentkezéskor újra megjelenhet.