Igen, illetve a fene tudja, árultak akkoriban többféle összeállítást is. Ez egy master collection, hangzatos elnevezés, de hogy benne van-e minden...
Azzal kapcsolatban, hogy az Ubuntu szivat-e: a témaindítóban elfeljetettem említeni, hogy feliratkoztam az Ubuntu Pro szolgáltatásra a hosszú távú támogatás miatt. Nem emlékszek már rá, hogy ez mi mindenel jár még, hogy például a kernel vagy Gnome frissítések előbb gurulnak ki mint a normál (nem pro) változatok esetében s hogy esetlegesen ezért tapasztalhatok nem várt problémákat.
tenkes Egyébként nem szép dolog, de ha megszorulsz a W10 aktiválás nélkül is elmegy bármeddig.
Másik Windowsra nem szeretnék áttérni. Semmilyen „új” szolgáltatásra nincsen szükségem, ezzel a meglévő motyóval hajlandó vagyok kihúzni nyugdíjig – vagy tovább.
Most hogy kezdem belakni a Virtmanagert, belefutottam egy olyan dologba, amivel kapcsolatban szeretnék újfent tanácsot kérni. Mivel a könyvtár és vágólapmegosztást nem sikerült beállítani, maradt az USB-n való adatmozgatás; de mert attól tartok, hogy ebből adatvesztés is lehet (fentebb részleteztem), az USB-ről másolnám a dolgokat a Win desktopjára. Csakhát elfogyott a hely...
A windows úgy látja, hogy 31 gigás lemezen van, amiből 30 már elfogyott.
A .qcow2 állomány, amiben a Windows lakik, csak 25 giga.
A Virtmanager pedig azt írja, hogy a tárolóméret 82 giga
Valahogy meg kellene növelnem a helyet a Windows számára, de ilyen ellentmondó adatok közepette nem merek hozzákezdeni. Mi lenne ilyenkor a helyes megközelítés és eljárás?