klt Szerintem megvan a hőforrás, egy ilyen merülés után a VGA-t 98 fokosnak írja winen az nvidia drivere és ha figyelgetem, percenként 4-5 fokot csökken a hőmérséklete. Már csak az a kérdés, mi okozhatja, amikor Waylanden is meg X-en is az intel grafika az alapértelmezett, ugye ez már nekem volt gondom a régi laptopommal, hogy az istenért nem tudtam használni a másik vga-t.
A Mintre visszatérve pedig simán csak nem szimpi, nem is ismerem, bár mivel (valamennyire?) Ubuntura épül, gondolom megbírkóznék a használatával és nekem az Ubuntu fejlesztői háttere sokkal szimpatikusabb volt sokáig. Keresek már pár hete egy olyan OS-t, amelyiken nincs snap meg egyéb ilyen konténeres marhaság. Egy másik szempont nekem, hogy ne Windows kinézetű legyen, de mégis modern, friss és stabil. Namost ezek közül max 2 teljesül általában 🙂 Szóval nálam ez az XFCE meg hasonló kezelőfelületek a 2000-es éveket idézi, amitől a hideg ráz ki. Amúgy amikor megvettem ezt a gépet, vehettem volna egy nagyon jó Mac-et is, az lehet jobb választás lett volna, de még soha nem használtam (ahogy mintet sem).