OFF
Kutyó A végére kéretlenül egy tanács: a sértődöttség , a hirtelen harag rossz tanácsadók.
Szerintem nincs itt semmi ilyesmi részemről.
Egyszerűen jobb neked nem válaszolni, nem reagálni az írásaidra semmit, mert mindent félremagyarázol, félreviszel, minden témához olyat keversz oda, ami egyáltalán nem oda tartozik.
Ezt azzal magyarázod, hogy minden mindennel összefügg, közben valójában egyszerűen nem tudod behatárolni, mi tartozik még egy adott témába és mi lóg már ki onnan, vagy tudod, de szándékosan és folyamatosan áthágod ezt a szabályt.
Egy katalizátor vagyok neked, általam sokkal több a hozzászólásod, ez az én hibám.
Talán még a nyáron valamikor megfogadtam, hogy nem reagálok egyetlen írásodra sem és jobb is lett az oldal, nagyságrendekkel ritkábban nyilvánultál meg.
Gondoltam, hogy ennek a kedves témának a kapcsán feloldom ezt, csak nem lesz komolyabb gond, míg te is megkapod és használatba veszed az ajándékod.
Tévedtem. Belátom és visszaállítom a korábbi gyakorlatot.
Mert különben ez ide vezet:
Volt egy egyszerű kérdés:
Alveus Ha már úgy is le fogom gyalulni és újra rakom, megírhatnád mit kérsz rá
Erre jön a nagy összevisszaság tőled, már ott tartunk, hogy olyan hülyeségeket írsz, hogy a Debian 13 még nem stabil, és ezt cáfolni kell, hogy rájöjjél, ja tényleg, összekevertem...
Mindez azért, mert te már megint össze-vissza telepítettél egy másik gépre egy Debian 13-at:
Kutyó Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a net installnál vannak opciók, hogy különféle felhasználásokhoz telepíthetők összeállítások. Én az "így mulat egy magyar úr" alapon ezeket is bejelöltem. Itt akadt el a telepítő.
Ettől még Alveus nagyon is elképzelhető, hogy simán tudna telepíteni a szóban forgó, ajándékként felajánlott gépre egy Debian 13-at.
Írhatnád azt is, hogy Debian 12-őt kérek, ha lehet. Még indokolni se kell. Vagy írsz erre a kérdésre más egyszerű választ. Az is jó, ha azt írod, hogy neked mindegy, köszönöd, kapod, amivel kapod. Vagy nem is írsz semmit és kész.
Szerintem ez igazából Alveusnak is mindegy és másokat meg aztán végképp nem izgat, ez csak egy extra figyelmesség az irányodba, hogy még arra is energiát hajlandó fordítani a megajándékozód, hogy a számodra legmegfelelőbb állapotban kapd a gépet.
De hogy jön az ide, hogy te úgy élted meg, hogy a Toshiba-n a problémák akkor kezdődtek, miután egyes tanácsokat megfogadtál?!
Kutyó Az Ubuntunál is a ti unszolásotokra upgradeltem. Ezzel kezdődött a kálváriám (fagyásszerű belassulások).
Kutyó ha nem indult volna be közben a "fingassuk meg a degu idomárt" projekt. Kellemetlen volt a direkt szívatás, de a cél érdekében ezt is elviseltem.
Szerinted összefogtak a fórumtársak, hogy téged megszívassanak. Jézusom!
Bocsáss meg, de ezt nagyon méltatlannak érzem azokkal az emberekkel szemben, akik idejüket és energiájukat áldozzák azért, hogy neked segítsenek, egyesek még hardvereket is felajánlanak neked.
Az én meglátásom szerint az, hogy ez a segítés sokszor nagyon nehezen vagy nem sikerül irányodba a te „szokatlan”, tényektől elrugaszkodó gondolkodásmódod miatt van, azért is ez a gondolkodásmód felel, hogy te ezt ennyire kicsavartan vagy képes látni, érzékelni.
Arra hadd ne írjak nyomdafestéket nem tűrőt, hogy a fórumtársakat te idomítandó degunak nézed, szerintem nincs csodálkozni való azon, ha ezen felháborodnak és ezt kikérik maguknak, ha az ilyen viselkedést nem díjazzák, egy ilyen tagtól elhatárolódnak.
OFF
OFF
Kutyó Már nem emlékszem, milyen problémával jelentkeztem, kértem segítséget.
Az internet viszont emlékszik.
A témát azért nyitottad, mert jártad a kálváriádat, mely abból adódott, hogy elégtelen hardveren lejárt támogatottságú rendszert használtál, ez a konfiguráció már egy egyszerű böngészőhasználat során is feltette a kezét és csak a böngésző vagy a gép leállításával tudtál operálni. Nem tudtál ezzel egyedül megbirkózni.
A probléma megoldása szempontjából releváns tudásod nagyon sok mindenben alacsony szinten volt, a téma nyitásának pillanatában nem vagy rosszul tudtad, hogy:
– Erre a hardverre telepíthető 64 bites rendszer is.
– Valaha volt-e takarítva az eszköz. (Mikor ez végül megtörtént, utána „érezhetően hidegebb levegőt fújt”.)
– A lehetséges határig a RAM bővítése és a merevlemez cserélése SSD-re valamit javíthat a helyzeten, de igazi megoldást csak egy mai követelményeknek megfelelő hardver beszerzése fog jelenteni.
(A mostanihoz hasonlóan akkor is kaptál nagylelkű felajánlást a tiedénél modernebb hardver ajándékozásával kapcsolatban.)
– A gépedre a fórumtársak által ajánlott támogatottsággal bíró rendszerek (AntiX, Xubuntu, Zorin OS Lite) helyett nem a nagyobb erőforrás igényű Ubuntut kellene telepíteni, később nem tudtad, hogyan lehetne erre a Xubuntu környezetet feltenni és abba bejelentkezni.
– Hogyan működik és mire való a Swap.
– Xubuntu rendszerre mikor telepítesz hagyományos Debian csomagos és mikor Snap alkalmazást.
– Mikor futtatsz Snap alkalmazást és mikor nem.
– Hogyan kell eltávolítani a Snapet egy rendszerről és helyette csak Debian csomagokat használni.
– Nem szerencsés, ha mindeközben a fórumtársaknál sokkal okosabbnak képzeled magad és rájuk idomítandó deguként tekintesz.
Mindenkinek jobb, ha én nem reagálok a te írásaidra semmit.